Joaquin Phoenix befejezi színészi karrierjét

<p>Joaquin Phoenix bejelentette, hogy a megjelenés előtt álló Two Lovers című romantikus drámában szerepel utoljára a filmvásznon, visszavonul és a zenélésnek szenteli magát. "Ez lesz az utolsó színészi munkám. Nem filmezek többé."</p>

Ezt mondta a minap az Extra című amerikai tévéprogramnak nyilatkozva a 34 éves, kétszeres Oscar-jelölt (Gladiátor, A nyughatatlan) színész, és hogy nyomatékot adjon szavainak, leszögezte: "Halálosan komolyan gondolom". A tehetséges színész életében A nyughatatlan című Johnny Cash-film forgatása jelentette a fordulópontot. A produkció kedvéért elkezdett gitározni, és jelenleg már első lemezén dolgozik.

"Amint megtanult gitározni, rájött, hogy mennyi démon lakik benne, a ezektől a zenéléssel akar megszabadulni" - mondta Tim Burgess, a brit The Charlatans együttes frontembere, akivel Phoenix debütáló lemezét készíti. Phoenix ötgyerekes családban nőtt fel, lánytestvérei (Summer, Rain és Liberty) szintén színészek lettek.

Bátyja, River Phoenix 1993-ban kábítószer-túladagolás miatt vesztette életét, akkor fel akart hagyni a pályával, csak barátai és kollégái unszolására állt újra a kamera elé. A tavaszi cannes-i filmfesztiválon bemutatott Two Lovers (Szerelmes pár) kedvező kritikai fogadtatásban részesült. "Phoenix intelligensen és rendkívüli vonzóan játssza a romantikus főhőst, hihetővé téve a karakter konfliktusát" - jellemezte akkor a The Hollywood Reporter tudósítója az alakítást. A románcban Gwyneth Paltrow volt Phoenix partnere, a film 2009 februárjában kerül a mozikba. Az album premierjéről egyelőre nincs hír. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?