Jean-Paul Belmondo 79 évesen még egyszer kamera elé áll

Párizs |

<p>Nagy meglepetésre Jean-Paul Belmondo 79 évesen még egyszer kamera elé áll a Le Parisien című lap szerint.</p>

A francia film idős és hosszú ideje egészségügyi gondokkal küzdő csillaga a neves rendező, Claude Lelouch filmjében vállalt szerepet. Az alkotásban főszerepet játszik, a mű fiatal és idős gengszterekről szól.

Jean-Paul Belmondót 2001-ben szélütés érte, és legutóbbi filmjében erősen érezhetőek voltak ebből fakadó egészségügyi gondjai. "Bebel" rajongói és a kritikusok épp ezért nem számítottak arra, hogy a színész még egyszer valaha is kamerák elé áll.

Belmondo ezzel szemben szenvtelenül tekintett minderre. "Igen, mozgáskorlátozott vagyok. Nem tudom mozgatni az egyik karomat és az egyik lábamat, néha akadoznak a szavak. Az agyam azonban a régi, mint ahogy a humorom is" - fogalmazott.

A világhírű színész tavaly életműdíjat vehetett át a cannes-i filmfesztiválon. Belmondo már 20 évesen színpadon állt, első jelentős filmsikerét Jean-Luc Godard Kifulladásig című alkotásában aratta Jean Seberg oldalán. Később is többször dolgozott Godard-ral, valamint a francia újhullám olyan rendezőivel, mint Louis Malle vagy épp Francois Truffaut. Az 1970-es és 1980-as években elsősorban akciófilmeket forgatott, többek közt A profi címűt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?