Interkulturális nevelés

A Novemberi Katedra Dobogó rovatában Szigeti László régi-új oktatásügyi államtitkár a hazai oktatási rendszer várható alakulásának legfőbb jellemzőit veszi sorra, egyebek közt a tankönyvpiac fokozatos liberalizálására és a pedagógus-továbbképzés megoldandó feladataira hívja fel a figyelmet.

A Novemberi Katedra Dobogó rovatában Szigeti László régi-új oktatásügyi államtitkár a hazai oktatási rendszer várható alakulásának legfőbb jellemzőit veszi sorra, egyebek közt a tankönyvpiac fokozatos liberalizálására és a pedagógus-továbbképzés megoldandó feladataira hívja fel a figyelmet. A lap munkatársai ezúttal arra a kérdésre keresték a választ, hogy a felvidéki magyar iskolaigazgatók milyen önkormányzatnak örülnének. Lampl Zsuzsanna szociológus a Fórum Intézet Közéleti Kérdések Intézetének felméréseire támaszkodó írásából kiderül, a diákok „leginkább azt várják el a pedagógustól, hogy ösztönözze őket, legyen nyitott a kezdeményezéseik iránt, legyen türelmes, tantárgyát illetően pedig tájékozott”. A lap beszámol a XI. Katedra Napok eseményeiről is. Az Alma mater rovatban Szeberényi Zoltán irodalomtörténész mesél életéről. A folyóirat dr. Bucsy Gellértné tollából tanulmányt közöl a főiskolai hallgatók életmódjáról és egészségi állapotról. Interjú olvasható a júliusban Bali szigetén megtartott 33. fizikai diákolimpián résztvevő szlovákiai csapat magyar tagjaival, Koltai Péterrel és Rakyta Péterrel, a komáromi Selye János gimnázium két diákjával. Nanszákné dr. Cserfalvy Ilona Európai hidak címmel az interkulturális nevelés pedagógiai kérdéseivel foglalkozik. Tátyi Tibor a közelmúltban megjelent Találkozás a múlttal című ötödikes történelemtankönyvet mutatja be. Vajda Barnabás az olvasásra nevelés és készségfejlesztés problémakörét járja körül. (ervé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?