Ingyenes Sziget Fesztivál Bécsben

Két és fél millió látogatót várnak az osztrák fővárosba június 24. és 26. között az immár 22. alkalommal megrendezett Duna-sziget Fesztiválra. A három nap alatt a huszonkét színpadon összesen kétezren lépnek fel.

Két és fél millió látogatót várnak az osztrák fővárosba június 24. és 26. között az immár 22. alkalommal megrendezett Duna-sziget Fesztiválra. A három nap alatt a huszonkét színpadon összesen kétezren lépnek fel.

A magát Európa legnagyobb open air rendezvényeként hirdető fesztivál ugyan rövidebb és kevesebb nemzetközi sztárt vonultat fel, mint a hajógyári rendezvény, kibírhatóvá teheti azonban a Sziget kezdetéig fennmaradó két hónapot. Az immár hagyományosnak mondható pop-rock, sláger, kabaré, country, heuriger és sportszínpad mellett idén külön szekciót szentelnek a wienerliednek, a sramlizene bécsi változatának.

A fesztivál fellépői között olyan húzóneveket találunk, mint Nena, Suzanne Vega vagy Tom Snow, de ott lesz a Mojo Blues Band és a német születésű színes bőrűekből álló banda, a Söhne Mannheims is. A számtalan ismert és kevésbé ismert osztrák előadók mellett igazi csemegéket kínál az osztrák közrádió, az Ö3 színpada, amely előtt a nap bármely szakában érdemes letáborozni. Fellép itt a hannoveri Mousse T, a hamburgi Silbermond, a Fettes Brot és a finn Bomfunk MC is. Hip hop és modern pop alternatív keverékét kínálja az FM4 színpada, ahol a Blumentopf, az Element of Crime és Garish mellett a tisztán nőkből álló amerikai punkrock együttes, a Le Tigre is koncertet ad.

Nem csak a zene szerelmesei találhatnak maguknak kedvükre való szórakozást. A változatos sport-, gyermek- és képzőművészeti programok mellett igazi country-esküvőnek is szemtanúi lehetünk június 26-án. A három pár az Amerikában 1864-ben megszokott viseletben mondja ki a boldogító igent a gospelmisét követően. Az America Cruisers Austria nemzetközi találkozó keretében pedig igazi motorcsodákat láthatnak az országúti száguldás szerelmesei. A szabadesés élményével gazdagabban térhet haza, aki kipróbálja a bodyflying-ot, amelynek során hatalmas ventilátorok katapultálják a levegőbe az ejtőernyőzés feelingjére vágyókat. A Duna-sziget Fesztivál környezetvédelmi újdonsága, hogy idén első alkalommal használnak komposztálható poharakat.

A háromnapos rendezvényre ingyenes a belépés, a Duna-sziget-Fesztivál honlapja: www.donauinselfest.at (l, m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?