Idén is Gímesi Művelődési Tábor-Gólyatábor

Gímes |

<p class="p1">A szlovákiai magyar diákklubok gólyatábort szerveznek az egyetemi tanulmányaikat ősszel megkezdő fiatalok számára. A több mint harminc éves hagyományokkal rendelkező Gímesi Művelődési Táborba idén is várják azokat a magyar diákokat, akik szlovákiai, vagy csehországi egyetemen készülnek tanulmányokat folytatni.</p>

A rendezvény augusztus 21-25 között valósul majd meg, Zoboralján, a Gímes község melletti autókempingben.

A rendezvény célja, hogy a diákéletbe, ezen belül a hallgatói klubok munkájába mi hamarabb bevonják a friss egyetemistákat, ezzel is építve a hazai magyar fiatal értelmiségiek közösségét. A tábor azonban, hűen a hagyományokhoz, a művelődésről is szól majd. A programban az ismerkedést célzó csapatjátékokon túl, több egyetemi tanár szakmai előadása is szerepel, lesz színházi előadás és irodalom, de az esti koncertek sem maradhatnak el. Ahogy minden évben, a diákok idén is túrát szerveznek a festői szépségű gimesi vár romjához, amely a tábor feletti hegyen magasodik. A fiatal egyetemisták megismerkedhetnek a felsőbb évfolyamok hallgatóival, akik az új környezetbe való beilleszkedésben segítenek majd nekik.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"117935","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"360","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

A rendezvény különlegessége, hogy az évente megrendezett  Gímesi Művelődési Tábor immáron 32. alkalommal várja a fiatalokat. Ez az esemény szerves részét képezi a szlovákiai magyarság történelmének is, hiszen ez volt az egyike a rendszerváltást előkészítő hallgatói találkozóknak. A szervezők, a nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klub JUGYIK, a pozsonyi József Attila Ifjúsági Klub JAIK, a Nagyszombati Diákklub NDK, a brünni Kazinczy Ferenc Diákklub KAFEDIK, a prágai Ady Endre Diákklub AED, és a kassai KIKELET ezekre a hagyományokra alapozva szeretnék építeni a tábor jelenét és jövőjét. A rendezvény a szlovákiai magyar hallgatók ernyőszervezetének, a Diákhálózatnak a segítségével valósul meg.

A tanulmányaikat most kezdő egyetemisták, és a felsőbb éves hallgatók a Diákhálózat oldaláról letölthető jelentkezési lap segítségével regisztrálhatnak a táborba.

Az eseményről további információk, úgy mint a részletes program is, a Diákhálózat ide vonatkozó weboldalán illetve a rendezvény Facebook oldalán találhatóak. (czg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?