Hétvégi programok a Pátria Rádióban

Szombati adásunkat a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal kezdjük reggel nyolc órakor. A műsorban összefoglaljuk a hét jelentősebb belpolitikai eseményeit.

Szombati adásunkat a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal kezdjük reggel nyolc órakor. A műsorban összefoglaljuk a hét jelentősebb belpolitikai eseményeit. Szó lesz a parlamenti posztok elosztásáról a harmadik választási időszakra, valamint – szintén a választásokból eredően – a kormány összeállításáról is hallhatnak. Beszámolunk egy mikrorégió helyzetéről, fejlődési lehetőségeiről. Foglalkozunk az aktuális sporteseményekkel, ezen belül a labdarúgással és a kassai békemaratonnal. Szó lesz a Lottó szerencsejáték szlovákiai térnyeréséről is. A szerkesztő Haják Béla.

A 11 órai hírek után kezdődő Kaleidoszkópban összeállítás hangzik el a somorjai szüreti ünnepségről. Megszólalnak a Csalló Néptáncegyüttes tagjai, sógyurmázó iskolások, egy mézeskalácssütő nő, valamint egy ifjú bűvész is. Bemutatunk egy Izlandot megjárt férfit, aki a téli hegyek, hegycsúcsok szerelmese, és megmászta már a Kaukázus legmagasabb pontját is. Az orvosi rovatban ezúttal arról lesz szó, hogy az aszpirin hasznos gyógyszer lehet szívinfarktus esetén is. A déli híreket Nótacsokor követi, majd a megszokott időben, 13 órakor jelentkezik Téka című irodalmi magazinunk, amelyben bemutatjuk a Sárospataki Református Kollégium könyvtárát, elhangzik egy részlet a 100 éve elhunyt Emile Zola Patkányfogó című művéből, és megszólal Zalán Tibor József Attila-díjas költő.

Lévén a hónap első szombatja, 15 órakor új összeállítással jelentkezik a Lazítani című kabaréműsor. A 16 órai hírek után a Köszöntőt hallgathatják, majd adásunk végén a húszperces Napzártában összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket.

Vasárnap nyolc órakor indul a műsor hírekkel és sportösszefoglalóval. A műsorajánlat után belelapozunk a kalendáriumba, majd visszatérünk a hét politikai történéseihez. Kilenc órakor katolikus félórával jelentkezik Világosság című egyházi műsorunk. Az évközi idő 27. vasárnapján Orosch János párkányi esperes-plébános elmélkedik. Szeptembertől Endrődy János kántortanító nevét viseli a muzslai alapiskola. A névadó ünnepség kapcsán beszélgetés hangzik el Búcsi Teréz iskolaigazgatóval és Drapák Károllyal, Muzsla polgármesterével. Szokásunkhoz híven a hónap első vasárnapján tűztük műsorra komolyzenei fejtörőnket. A műsor kérdései ez alkalommal is az októberi évfordulókhoz kapcsolódnak. A tízórai hírek után kezdődik gyermek- és ifjúsági műsorunk, a Randevú – Puha József szerkesztésében. A műsor a dunaszerdahelyi munkahivatal egy napját mutatja be a fiatalok szemszögéből. 14 órakor híreket hallanak öt percben, majd az Anyanyelvünk című műsorban Mayer Judit olvassa fel írását. A Nevelők fórumát 15 órától kísérhetik figyelemmel. Ellátogatunk a losonci pedagógiai és szociális akadémiára, a Kossuth-bicentenárium alkalmából a történészt kérdezzük s megemlékezünk a fiatalon elhunyt oktatáskutatóról, Pőcze Gáborról. A fél négykor kezdődő néprajzi összeállításban Csallóközkürtre látogatunk el, ahol megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte az asszonykórus. Vasárnapi adásunk a Köszöntő és a Napzárta után ér véget 18 órakor. (B.E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?