Hétvégi programok

Szombat: reggel 7 órakor kezdődik a Hétről hétre című zenés, publicisztikai műsor. Itt a vége! Mármint a 2004-2005-ös tanévnek. Hogy milyen volt, arról Szigeti László oktatásügyi államtitkár nyilatkozik. Az aratás viszont még előttünk van. Mennyire készült fel rá az ország, szintén a témák közözött szerepel.

Szombat: reggel 7 órakor kezdődik a Hétről hétre című zenés, publicisztikai műsor. Itt a vége! Mármint a 2004-2005-ös tanévnek. Hogy milyen volt, arról Szigeti László oktatásügyi államtitkár nyilatkozik. Az aratás viszont még előttünk van. Mennyire készült fel rá az ország, szintén a témák közözött szerepel. A közelmúltban adták át Pozsonyban a Szlovák Irodalmi Alap díjait, köztük a Madách-fődíjat és nívódíjat is. Lacza Éva irodalmi magazinjában, a Tékában megszólal a bíráló bizottság elnöke, a díjazottak közül pedig Vida Gergely költő és F. Kováts Piroska műfordító. 15 órától 80. születésnapja alkalmából Turner Zsigmond színművésszel beszélgetünk.

Vasárnap: A 9 órai hírek után kezdődő Világosságban felidézzük a neves papköltő, Mécs László alakját, születésének 110. évfordulója alkalmából. A 10 órai hírek után Nyitrai Nóra várja a hallgatókat a Randevúban. Benedek Elek meséi közül meghallgathatják Erős János történetét, ott jártunk a pozsonyi Duna Utcai Alapiskola tanévzáróján, beszámolunk a Taksonyi Hagyományos Zenésztalálkozóról, vendégünk lesz Kovács Lajos, az Alszik elnöke, akivel az I. Alsószeli Jurta Napok Kulturális Fesztivál és Nyári Szabadegyetemről beszélgetünk, bemutatjuk a Waterfall együttest, majd a Magyar Rock Dalszínház mutatkozik be. A 14 órai hírek után Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük. Benne Csicsay Alajos nyugalmazott pedagógus és író arról beszél, hogy biológia-kémia szakos tanár létére miért ír könyveket a magyar királyokról és uralkodókról. Dr. Jávorka Ágostont két érdekes űrkutatási eseményről kérdezzük, végül pedig bemutatjuk a tévé- és dokumentumfilm rendezőnek készülő budapesti Takács Máriát (culka)s

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?