Hétvégi programok

Szombaton reggel 8 órakor a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal kezdődik a magyar adás, amelynek szerkesztője Melaj Erzsébet. Jelentkeznek benne szokásos rovataink, majd Bugár Béla parlamenti alelnök visszatekint a parlament négyéves munkájára.

Szombaton reggel 8 órakor a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal kezdődik a magyar adás, amelynek szerkesztője Melaj Erzsébet. Jelentkeznek benne szokásos rovataink, majd Bugár Béla parlamenti alelnök visszatekint a parlament négyéves munkájára. Nyilatkozik Pásztor László, a Magánorvosok Társulásának elnöke és Ascher Tamás rendező. Egy polgármester pedig az illetékességi törvény hátrányairól szól. 11.05-kor kezdődik a Kaleidoszkóp. A műsorban B. Kovács István régészt legújabb könyvéről kérdezzük, Gyurcsi Géza válogatott vízilabdázó pedig arról mesél, hogyan telnek napjai a franciaországi Nizzában. Orvosi tanácsadónkban ezúttal a napszúrásról lesz szó, Barangoló című rovatunkban pedig Pöstyénre látogatunk el. A déli hírek után nóták szólnak 50 percben, majd az Irodalmi mozaikban Ásguthy Erzsébetre emlékezünk. Fél kettőkor kezdődő női magazinunkban az Új Nő Szépe 2002 szépségverseny kulisszatitkaiba leshetünk be, és megismerkedhetünk a győztesekkel. Utána a Slágerhullám következik, amelyben rockosabb felvételek és könnyed nyári dalocskák egyaránt forognak majd. 15 órakor kezdődik az Őszidő, amelyben megismerkedhetnek Cséplő Ferenc közgazdásszal, és szólunk egy 45 éves érettségi találkozóról. Utána az idei Tavaszi szél vizet áraszt Országos Népdal- és Népzenei Fesztivál hanganyagából válogatunk. Közreműködik a ghymesi hagyományőrző csoport, Holecz Ilona, a nyitragesztei női éneklőcsoport, Kosár Etelka, Mikó Tibor, a tardoskeddi Fehér akác, valamint a bodrogszerdahelyi női éneklőcsoport, majd 16.05-kor a Köszöntő jelentkezik. Az adás a 18.00-kor Napzártával fejeződik be.

Vasárnap időszerű hír- és sportöszszefoglalóval kezdődik az adás. A műsorajánlat és az eseménynaptár után felidézzük a hét politikai történéseit. 9 órakor a Világosság ezúttal a katolikus egyház félórájával jelentkezik. Az évközi idő XV. vasárnapján Zsidó János féli lelkiatya szól a hallgatókhoz. Ezt követően ellátogatunk az első szlovákiai ministránstalálkozóra. Fél tíztől a zenei szerkesztő ajánlatában komoly- és könnyűzenei felvételek hangzanak el. 10.05-től a Randevú első részében vendégünk lesz Lampl Zsuzsa, akit első mesekönyvéről kérdezünk és beszámolunk a Deákiban megrendezett ökumenikus tábor mindennapjairól, amelyet hátrányos helyzetű gyerekek számára szerveztek. Az ifjúsági részben a Klikkfesztivállal foglalkozunk. 14.05-kor Jakab István olvassa fel nyelvművelő írását Argószavak a standard szövegben címmel. Utána kapcsoljuk a BBC magyar adását, majd 15 órától a Kultúra világában négy, meglehetősen ritkán játszott opera közép-európai bemutatójáról lesz szó, majd a 39. Jókai Napok zsűrijének két tagja vállalkozik arra, hogy értékelje az amatőr szlovákiai magyar színjátszók komáromi versenyét. Fél négykor kezdődik a Hazai tájakon című műsor, amelyben a nyékvárkonyi népzenei találkozóról tudósítunk. Ezt követi ismét a Köszöntő, majd a Napzártával zárul a Pátria rádió hétvégi adása. (-art-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?