Három zenész a 3PO Bandben

<p>Alig három hónapja alakult a 3PO Band zenekar, pedig már kölyökkoruk óta próbáltak összehozni egy bandát.</p>

„Attila, az együttes basszusgitárosa és én az Artlessben, Péter pedig a Dreams instrumentális progresszív formációban bontogatta a szárnyait. Mindkét együttes sikeres volt, számos fesztivált és versenyt nyert. Ezek a zenekarok feloszlottak, de mi mindnyájan megmaradtunk a zene világában. Péter film- és színházi zenét is írt, stúdiózenészként és gitártanárként is dolgozik. Sok országban muzsikált, több gitárverseny győztese. Attila a Vox Columbellae kórus vezetője, népzenével is foglalkozik. És a szepsi zeneiskolában tanítok dobot, valamint a Twingy mazsorettcsoport dobosaival is szerepelünk Európa- szerte” – nyilatkozta lapunknak Nagy Imre, a zenekar dobosa, és hozzátette, a zene szeretetén kívül a szepsi Boldog Salkaházi Sára Magyar Tannyelvű Egyházi Iskola hozta őket össze. Az iskola eddig három lemezt adott ki az iskola tanulói, a 3PO Band tagjai és más zenészek közreműködésével. „Mindegyikünknek van civil foglalkozása és más elfoglaltsága, ezért úgy működünk, hogy kiválasztjuk a dalokat, mindenki megtanulja a saját részét, és a próbákon összefésüljük” – sorolta a dobos, aki azt is elárulta, hogy a próbák igazi kikapcsolódást és élményt jelentenrk számukra. Az együttes stílusa egyébként sokrétű, a dalválasztást főleg a tagok száma befolyásolja. Jelenlegi repertoárjukat főleg azok a számok alkotják, amelyek trióban is jól szólnak. Ilyenek Steve Morse, a The Winery Dogs vagy Greg Howe dalai, de klasszikus zenéket is feldolgoznak. „A fellépéseinken Bach vagy Vivaldi művei is hallhatók. A lényeg, hogy igényes, virtuóz zene legyen. Jelenleg énekest keresünk, aki még színesebbé tehetné a repertoárt. Szeretnénk koncertezni és fesztiválokon játszani, de vállaljuk a nagyszínpadi fellépéseket is. Játszunk mindenhol, ahová hívnak” – zárta az együttes dobosa. Legközelebb a bélyi alapiskola színjátszó csoportját mutatjuk be. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?