Hamis Van Gogh-képet árulót tartóztattak le Hollandiában

<p>Letartóztatott egy 56 éves férfit a holland rendőrség azzal a gyanúval, hogy több millió dollárért kart eladni egy hamis Vincent van Gogh-festményt.</p>

A gyanúsított, akinek kilétét nem fedték fel, a posztimpresszionista holland festő 1888-ban készült Aratás című képéhez készült vázlatként árulta a hamis festményt.     Tizenötmillió millió eurót kért a képért, amelyet a hollandiai Van Gogh Múzeum tanúsítványával árult - az intézmény gyűjteményében van az Aratás című tájkép -, ám ez a dokumentum is hamis volt. A világ számos országából jelentkezett érdeklődő, aki meg akarta vásárolni a vang Gogh-vázlatot - közölte pénteken a rendőrség és az ügyészség.    Júniusban egy műkereskedő fogott gyanút, és értesítette a rendőrséget. A holland férfit Wannerpeveenben vették őrizetbe, a hamis festményt az Amszterdam közeli Hilversumban egy széfben találták meg.    A rendőrség nem zárta ki, hogy további őrizetbe vételek is várhatók az ügyben.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?