Ha a helyzet kilátástalan

Ki a fene Brian Harvey? – szegezte nekem a kérdést tizenéves ismerősöm, Panni, miután az elmúlt héten beszámoltunk arról, hogy a fickót különös okból (!) kórházba szállították. Az East 17 tagja volt – válaszoltam –, akiért néhány éve tini lányok ezrei rajongtak.

Ki a fene Brian Harvey? – szegezte nekem a kérdést tizenéves ismerősöm, Panni, miután az elmúlt héten beszámoltunk arról, hogy a fickót különös okból (!) kórházba szállították. Az East 17 tagja volt – válaszoltam –, akiért néhány éve tini lányok ezrei rajongtak. Nem igazán keltettem fel az érdeklődését a kilencvenes évek sikeres fiúcsapata iránt – legyintett egyet, mondván: biztos, hogy Brian a társaival közelébe sem érhet az O-Zone-fiúknak, akikért jelenleg rajong. Szerettem volna meggyőzni Pannit, így hát előkerestem az East 17 egyik albumát, de a dalok nem nyerték el a tetszését. Pedig a fiúknak a sok nyálas felvétel mellett van néhány kiemelkedő dala is, például a Hold My Body Tight című. Az viszont tuti, hogy az O-Zone-tól százszor jobb zenét készítettek. (Hogy én ezért mit kapok!?)

A hírügynökségek április 27-én rövid közleményben arról számoltak be, hogy Brian Harvey öngyilkosságot kísérelt meg. Szóvivője rögtön cáfolta a hírt. Elmondta, hogy Brian depresszióval küzd, alvásproblémái vannak – ezek következtében került kórházba. Részletes magyarázattal is szolgált, kaptunk tőle egy kevésbé hihető történetet. Állítólag meglátogatta az édesapja, és mivel fiacskája nagyon rossz passzban volt, adott neki egy vagy két (!) altatót, ami hosszabb időre kiütötte, majd az apuka távozott. Kis idő múlva átment hozzá az egyik barátja, aki miután meglátta, hogy ájultan alszik, azt gondolta, valami nincs rendben vele, és kórházba vitte. Valóban nehéz elhinni…

Brian egy a sok közül. Egy a sok elfelejtett sztár közül, aki rövid idő leforgása alatt a csillogásból a szemétdombra került. Az East 17 feloszlása után szólóelőadóként megbukott, ami magával hozta az elkerülhetetlen depressziót. A kábítószerrel is voltak problémái, egyszer egy interjúban dicsérte az Ecstasy tablettát, ami hatalmas botrányt váltott ki Nagy-Britanniában. Tavaly részt vett egy hírességeket felvonultató valóságshow-ban. Szeretett volna ismét a középpontba kerülni, lemezt készíteni – ezért jelentkezett a műsorba. A show által azonban nem került közelebb a céljai eléréséhez, nem kapott szerződést, így végleg elveszítette a talajt a lába alól. Nem könnyű neki. Sikereinek idején két kézzel szórta a pénzt, meg utána is – ameddig el nem fogyott. A szegénységet meg nehéz megszokni, főleg a gazdagság után. Az East 17 sikereiből manapság már csak a puszta kenyérre futja. Angliában ugyan hatalmas piaca van a régi lemezeknek, bizonyos időközönként az eredeti ár töredékéért újra és újra kiadják a korábban sikert elért korongokat, de valahogy az East 17 lemezei iránt – ellentétben az egykori riválissal, a Take Thattel – nincs számottevő kereslet.

Brian helyzete kilátástalan. Csoda, hogy depresszióba esett? Ez történik az elfelejtett (a rajongók által korábban elkényeztetett) sztárok többségével. Vannak, akik a mellőzöttséget nem tudják elfogadni, inkább lemondanak az életről… A legnagyobb baj mégis az, hogy csak néhányan kapjuk fel a fejünket az ilyen hírek hallatán. A huszonévesek, újdonsült anyukák, apukák mára elfelejtették, hogy néhány éve kiért rajongtak. Panni és a többi tizenéves meg azt sem tudja, ki Brian Harvey. Érthető, nekik most az O-Zone a minden, a triót hordják a tenyerükön. De vajon meddig? És velük mi lesz tíz év múlva? (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?