Gyurcsó István emléknap

Garamkövesd. Nyolcadik alkalommal rendezi meg a község önkormányzata a Gyurcsó István emléknapot, amelyre idén április 12-én kerül sor. Az immár közel húsz esztendeje elhunyt költő, publicista emlékét ápoló rendezvényt délelőtt szavalóverseny nyitja.

Garamkövesd. Nyolcadik alkalommal rendezi meg a község önkormányzata a Gyurcsó István emléknapot, amelyre idén április 12-én kerül sor. Az immár közel húsz esztendeje elhunyt költő, publicista emlékét ápoló rendezvényt délelőtt szavalóverseny nyitja. Délután az emléknap résztvevői Gyurcsó István sírjánál tisztelegnek a község temetőjében, majd megkoszorúzzák a költő emlékművét. Fél négykor Lábik János párkányi festőművész, a Párkányi Városi Galéria alapító tagjának alkotásaiból nyílik kiállítás a helyi művelődési házban. A kiállítást Himmler György gimnáziumi tanár, a Párkány és Vidéke című regionális lap főszerkesztője nyitja meg. Ezután Huszár László, a dunaszerdahelyi Gyurcsó István Alapítvány kuratóriumának titkára adja át a kuratórium által felajánlott ösztöndíjat. Az emléknap 16.10-kor gálaműsorral folytatódik, melyben fellép a Csemadok párkányi alapszervezetének Szivárvány énekkara Janošovič Erika vezetésével, Stugel Tibor versénekes, a Vándor együttes vezetője, valamint a Gyurcsó István Szavalóverseny győztesei. Bodonyi András és barátai szlovákiai magyar költők megzenésített verseit adják elő. Vas Ottó nyugalmazott tanár, versmondó ugyancsak hazai magyar költőink műveiből összeállított műsorával lép közönség elé. Az est vendégei lesznek az AB-ART Kiadó vezetői, Balázs F. Attila és Haraszti Mária, a kiadó szerzői, M. Csepécz Szilvia, Hajtman Béla, N. Tóth Anikó, valamint a kiadó „nagy öregje”, Vércse Miklós. (m-t)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?