Gyomorrontás

Három község önkormányzatának határozata: „A lakosok az esztendő minden évszakában kötelesek rendben tartani családi házuk környékét!” Fehér holló minden intézkedés végrehajtásánál akad, Márta asszony és családja e különcök közé tartozik.

Három község önkormányzatának határozata: „A lakosok az esztendő minden évszakában kötelesek rendben tartani családi házuk környékét!” Fehér holló minden intézkedés végrehajtásánál akad, Márta asszony és családja e különcök közé tartozik.

– Vannak arra emberek, akik eltakarítják a havat, kaszálják az árkot, söprik az utat. Gépek meg fejlett technika segíti a munkájukat – bizonygatja Márta asszony.

Az őszi nagytakarítást tetézi a levélhullás. Az öregotthonhoz vezető út szélén őrködő diófasor megunt levélruhájának takarítása csakúgy, mint a temető gesztenyefáinak lombhullatása, gondot okoz.

A felelősök naponta figyelmeztetve kérik a lakosságot, aki teheti, segítsen! A falu közepén két méter magas beton hirdetőoszlopon rikító színűre festett plakát szövege kéri a polgártársak bekapcsolódását.

Márta asszony rá se hederít, jobban ügyel arra, hogy kifényesített ékszereiben hetente jelentkezzen a munkahivatalban.

A településcsinosítás után újabb felhívás: „Falunapot tartunk, a következő műsorral...” – tartalmazta a plakát.

– Az önkormányzat költségén készül a gulyás. A barátságos labdarúgó mérkőzés, az esti szórakoztató műsor megtekintése térítésmentes – szól az invitálás a hangosbemondóban.

A templomtéren illatos fenyőgerendából ácsolták a provizórikus színpadot. Mazsorettek nyitották az ünneplők menetét, őket a járási központ bányász fúvószenekara követte. Az ünnepi misén tartott prédikációra megtelt a templom. A hívők egy része tárt ajtón keresztül hangszóróból hallgatta a tisztelendő ige hirdetését. Az árusok sátrai közelében üzemelő körhinta mellett tíz katlanban készült az ebéd.

És egy figyelmesség: „Köszönet a falu szépítéséért! Jó étvágyat! Az önkormányzat.” Márta asszony a sor elején várta a gulyásosztást. Behabzsolta a meleg ételt, hogy duplázhasson. A gyerek kannában vitte a vacsorának szánt csípős ételt. Az első félidőben a régió válogatottja ellen simán vezettek a hazai labdarúgók. Márta asszony hasfájásra panaszkodott. A készültségen szolgálatot tartó orvos hőemelkedést mért, gyomorrontást diagnosztizált. Tablettát adott. A kegyetlen fejfájás, láz fokozódott.

Tombolt a közönség, visszatapsolták a Budapestről érkezett énekes sztárt, amikor Mártát fia és férje újra a készültségre kísérte. Homloka gyöngyözött a verítéktől, teste remegett.

– A doktor úr betegnél van a körzetben. Várjanak! – közölte a nővér.

– Nővérke, a jóisten áldja meg, segítsen! – kérte elcsukló hangon Márta asszony.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?