Gyerekszereplőt keres a kassai Thália

dd

A kassai Thália Színház 10-12 éves fiúgyermeket keres a Rideg Sándor: Indul a bakterház című regénye alapján készülő színházi előadásba.

Az előadás a tervek szerint a jövő évad első felében kerülne színre. A próbafolyamat tervezett időpontja: 2024 szeptember-október. A bemutató tervezett időpontja: 2024. október 17. A meghallgatás időpontja: 2024. március 20., szerda, 16:30. A jelentkezőket a színház Márai Stúdiójába várják (Timonova 3., Kassa ).

Előnynek számít a tájszólás vagy annak ismerete. A jelentkezőktől a meghallgatáson egy szabadon választott verset vagy prózát, továbbá egy szabadon választott népdalt várnak. Meg kell tanulniuk az alábbi szövegrészt is a darabból:

„Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tétetek, nehogy kilopják belőle a pénzt. Ha én leszek a miniszter, törvénybe iktatom, hogy palacsintán köll élni a tehénpásztornak."

A következők hallgatják meg a gyerekeket: Kövesdi Szabó Mária és Bocsárszky Attila színművészek, Czajlik József rendező, az színház igazgatója, valamint Megyeri Zoltán, az előadás rendezője.

Jelentkezés: [email protected]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?