Gyenge láncszem

A külföldi licensz-vetélkedők helyi viszonyokra adaptálása eddig úgy-ahogy sikeredett a magyar kereskedelmi csatornáknak.

A külföldi licensz-vetélkedők helyi viszonyokra adaptálása eddig úgy-ahogy sikeredett a magyar kereskedelmi csatornáknak. A versenyzők ma már kötelességtudóan integetnek otthon szurkoló szeretteiknek, becenevüket mellükre tűzik, hatvanévesen is eltűrik a huszonéves játékmesterrel való kötelező tegeződést, ha pedig nyernek, bakkecske módjára ugrándoznak a stúdióban, ahogy azt a forgatókönyv előírja. Ez a leggyengébb láncszemet likvidálni hivatott új brit importjáték azonban nem és nem tudja elnyerni a tetszésünket, ez az első sajtóvisszhangokból is nyilvánvaló. Mi magyarok ugyanis megszoktuk, elvárjuk, sőt követeljük a segítőkész műsorvezetőket. Persze tudom, hogy szegény Máté Krisztina hivatalból mizantróp, fekete ruhás ellenség, a játék kitalálói szerint nem ismerhet kegyelmet. Ám láthatóan feszeng szerepében, sőt nem is igazán meggyőzően fikázza a játékosokat az egyes fordulók végén. Ezek az előre megírt, szellemesnek szánt, ám valójában legtöbbször erőltetett mű-megjegyzések idegenek fülünknek. Feszültség helyett ezért mesterkéltség sugárzik a képernyőről, játékos és játékvezető egyaránt kényszeredetten vesz részt ebben a mókában, a kiesettekkel készült mini-interjúkról pedig inkább szó se essék. Vágó István továbbra sem talált legyőzőre a vizsgált műsorsávban, a magyar gyomor nem emészti meg Máté Krisztina őrmesteri szigorát, még akkor sem, ha búcsúzkodás közben minden este kikacsint a nézőre, mintegy jelezvén, hogy ez nem ő, ez csak egy szerep.

A kérdések kieszelői sem maradhatnak kritika nélkül, mert ők meg olyan ravasz profik, hogy például Mátyás király seregének neve után a Tv2 éjszakai erotikus magazinjának címére kíváncsiak. Lám, így válik lassan és észrevétlenül az általános műveltség részévé, így nemesül kötelező tudásanyaggá egy kereskedelmi tévé heti műsora. Jól nézünk mi ki...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?