Kultúra

Fokozódó MadDogX-láz

Ilyet tehetségkutató tévéműsorban most láttam először. Jött egy zenekar, s a rövidke bemutatkozása alatt felforgatta a stúdiót. A hangulat annyira lenyűgözött, hogy csak a felvétel újranézésekor tudatosítottam, a srácok milyen gazdagon áthangszerelték Billy Idol harmincéves slágerét.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. szeptember 14. 15:15

Ez a zenekar a szőgyéni MadDogX. Már első nagylemezük, a 2011-ben megjelent Voices in My Head kapcsán írtam, hogy sokra vihetik. Most nagyobb sebességre váltottak. Az énekes, Berek Tibor „KetchUp” válaszolt kérdéseinkre.
 
Meglepett, hogy jelentkeztetek a tévéműsorba.
Nem csak téged. Korábban többen nekünk szegezték a kérdést, miért nem indulunk el tehetségkutatóban, az elmúlt napokban pedig azt kérdezték, miért vágtunk bele. Egyszerű a válasz: népszerűsíteni akarjuk a zenénket, új rajongókra, nagyobb koncertekre vágyunk. Idén kezdtünk el Magyarország felé nyomulni, javarészt menedzserünknek, Špaňo Jánosnak köszönhetően egyre többet lépünk fel odaát. Ebből is adódott, hogy szerencsét próbálunk az X-Faktorban. A szombati műsor óta a Facebookon több száz visszajelzést kaptunk, és létrejött három rajongói oldalunk.  Kiszámoltuk: száz dicsérő véleményre három negatív kritika jut.
 
Az angol nyelvű dalaitokat felvonultató 2011-es albumotok mind egy szálig elfogyott. A zenekarnak tehát már van rajongótábora.
Igen, van egy kisebb, de hűséges táborunk. Ahhoz azonban jóval népesebb kell, hogy még komolyabban foglalkozhassunk a zenével. Jó volna ebből megélni. Sokat koncertezünk, általában menő együttesek előtt. Most már mi akarunk lenni a fő zenekar.
 
Miért nem saját dalt adtatok elő a szombati műsorban? Azzal talán jobban be lehetett volna mutatni, hol tartotok most.
Bennünk is felmerült ez, a műsorkészítők viszont azt kérték, átdolgozással mutatkozzunk be. A Rebel Yellt átírtuk három gitárra és egy basszusgitárra, az egyik gitáros az alapot adja, a másik szólózik, a harmadik a kettő közti harmóniáért felel. Sikerült koncerthangulatot varázsolnunk a színpadra, a közönség azonnal vette a lapot, hullámzott. Geszti Péter azt mondta, ekkora buli ott még nem volt. Pedig reggel nyolcra mentünk, s csak este tízkor kerültünk sorra, hullafáradtan.
 
Elmondható, hogy az az ötperces fellépés eddigi pályafutásotok csúcsa?
Sok-sok koncert van mögöttünk, turnéztunk már az Edda Művekkel, a Piramissal, mégis igennel kell válaszolnom, hiszen most több százezren láttak bennünket.
 
A tehetségkutatók szerkesztői gyakran túl sok beleszólást követelnek maguknak. Ti nem tartotok ettől?
Ha népszerűsíteni akarod a zenédet, nincs mese, kompromisszumokat kell kötni. A kialakult rockos, metálos világunkba csak annyi beleszólást engedünk, amennyi vállalható. Nemsokára új producerünk lesz, nyilván ő is konkrét elképzelésekkel érkezik. Megpróbáljuk a két fél koncepcióját közös vágányra terelni, médiabarát és koncertbarát repertoárt kialakítani. Eddig egyetlen magyar nyelvű dalunk készült, a Maradnék még. Szó van arról, hogy a második nagylemezünk kizárólag magyar szerzeményeket tartalmazna.
 
A tévéműsor felvételei előbbre tartanak, mint amit a nézők eddig láthattak. Versenyben van még a MadDogX?
Legyen elég annyi, hogy még megjelenünk a tévé képernyőjén…
 
A döntő, a tizenkettes mezőny a cél?
Nem. Sok jelentkezővel beszélgettem, érdekes, hogy szinte mindenki győzni jött. Köztünk nem esett szó arról, hányadikok akarunk lenni. Persze nem fogjuk magunkat vissza, addig megyünk, ameddig engednek. A legfontosabb, hogy minél többen megismerjék a zenénket. S ha döntősök leszünk, akkor szeretnénk a magunk módján megfelelni az egyes feladatoknak.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"122194","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
Önnek ajánljuk

Öt hét szabadság, ha gyereket nevel

Frissítve

Kapufás gólokkal nyert a DAC, szabályos találattól fosztották meg a ViOnt

Kevesen kapnak év végi prémiumot

Zsuzsová ügyészt gyilkolt volna

Örül, hogy most hazajön játszani

Bugár Béla is helyet kap az MKP és a Híd közös listáján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!