Fogfúrás mint művészet

Kassa. Nem csupán a kassai Löffler Béla Múzeumban, de minden bizonnyal Szlovákiában is először láthatnak egy kiállításra érkezők fogfúrást. A rettegett fogászati beavatkozást Anna Daučíková, az ismert feminista művész rögzítette közvetlen közelről videóra, és vetíti le egy külön e célra épített fal egyik oldalára.

Kassa. Nem csupán a kassai Löffler Béla Múzeumban, de minden bizonnyal Szlovákiában is először láthatnak egy kiállításra érkezők fogfúrást. A rettegett fogászati beavatkozást Anna Daučíková, az ismert feminista művész rögzítette közvetlen közelről videóra, és vetíti le egy külön e célra épített fal egyik oldalára. A fal másik oldalán egy kőművest figyelhetnek munka közben a tárlatlátogatók, ennél többet azonban a múzeum igazgatójának sem árult el a művésznő. Két svájci kiállító is Kassára érkezik holnap, Muda Mathis és Sus Zwick Éden címmel készített videoinstallációt, egy zöld műréten helyeznek el hat tévékészüléket, ám a vetítendő filmetűd szintén titok. A Pro Helvetia kulturális alapítvány pozsonyi központja jóvoltából immár nem először látogatnak svájci képzőművészek a Löffler Múzeumba, amely a legmodernebb törekvéseknek ad otthont, illetve fiatal kortárs alkotóknak nyújt bemutatkozási lehetőséget. A holnap délután 16 órakor kezdődő program szereplői ugyan saját műfajukban korántsem számítanak ismeretlennek, az általuk művelt irányzat azonban tájainkon meglehetősen ritkán kap teret. Mindhárman elsősorban a nők helyzetét vizsgálják a társadalomban, a művészet eszközeivel, illetve annak nemzetközi nyelvén szeretnék új, a hagyományosból eltérő szerepekben megmutatni magukat. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?