FILMAJÁNLÓ

Édes vízi élet
Steve és társai éppen tizenkettedik dokumentumfilmjük premierjét ünneplik. A meglehetősen vegyes nemzetközi társaságot a kiszámíthatatlan legénység, egy izgága filmes forgatócsoport, egy mogorva feleség és hét lelkes egyetemista gyakornok alkotja.

Édes vízi élet

Steve és társai éppen tizenkettedik dokumentumfilmjük premierjét ünneplik. A meglehetősen vegyes nemzetközi társaságot a kiszámíthatatlan legénység, egy izgága filmes forgatócsoport, egy mogorva feleség és hét lelkes egyetemista gyakornok alkotja. Hogy teljes legyen a zűrzavar, a semmiből egy Ned Plimpton nevű fiatalember is előbukkan, akiről Zissou sem tudja eldönteni, a saját fia vagy sem. ĺgy vágnak neki a haboknak, hogy bosszút álljanak egy titokzatos jaguárcápán, aki felfalta Zissou kedvenc munkatársát.

A Tenenbaum, a háziátok rendezőjének ismét világsztárok által életre keltett különleges figurákkal zsúfolt filmje.

Édes vízi élet (The Life Aquatic with Steve Zissou), színes feliratos amerikai vígjáték, 2004. 118 perc. Rendező: Wes Anderson. Szereplők: Bill Murray, Owen Wilson, Anjelica Huston, Jeff Goldblum, Willem Dafoe

A zűrhajó

Évszázadokkal azután, hogy az emberek megtelepedtek a Marson, 2304-ben támadás éri a Földet. A Mars hadserege meg akarja hódítani a kék bolygót. Metapha királynő és tanácsadói kifogytak az ötletekből, ráadásul az egész űrflottájuk megsemmisült – pontosabban egy hajó megmaradt, a Surprise. Az ugyanis oly messze járt, hogy igazából senki sem hiányolta sem az űrhajót, sem annak meleg legénységét. Mialatt a földiek a puszta túlélésért küzdenek, Kork kapitány), Schrotty főmérnök és a vulkáni származású elsőtiszt, Mr. Spuck az éves Miss Waikiki szépségversenyre készülődik valahol az univerzum túlsó végén. Üzenet érkezik a Földről, hazahívják őket, de a hiperhajtómű meghibásodik, így végül Rock, az űrtaxis viszi a legénységet a földre. A Surprise emberei kétségbeesett tervet kovácsolnak: visszautaznak 2004-be, amikor egy lezuhant ufóból szerzett technológia lehetővé tette a Mars gyarmatosítását. Az ufót megsemmisítik, ám a marsi vezér és csapata a nyomukban lohol. A káosz kellős közepén Kork, Spuck, Metapha hercegnő és Rock el tud menekülni, de balszerencséjükre a XIV. századi Európában kötnek ki, ahol nem csak régi ellenségekkel kell megküzdeniük, hanem az időugrást szintén végrehajtó marsi fővezérrel is.

A zűrhajó ((T)Raumschiff Surprise – Periode 1) színes német sci-fi-vígjáték, 2004. 87 perc. Rendező: Michael Herbig. Szereplők: Christian Tramitz, Hans-Michael Rehberg, Sky Dumont, Anja Kling, Til Schweiger, Rick Kavanian, Michael Herbig

Robotok

Ebben a világban csupa robot él. Rodney, az ifjú és idealista gépember a külvárosban nő fel, de sokkal többről álmodik: tervező szeretne lenni, mérnök, aki megszépíti a világot. Elindul hát a nagyvárosba, hogy mestere, Big Weld tanítványául szegődjön. Ám a világ, melybe belekerül, a vasnál is keményebb szabályoknak engedelmeskedik. Big Weldet az újításoknál már jobban érdeklik a frissítések, profik helyett inkább a profit izgatja. Rodney azonban nem hajlandó kiverni mikroprocesszoraiból az álmait. Segíti ebben őt egy áramvonalas robotlány és néhány régimódi, rozsdás barát. A Jégkorszak alkotóinak új filmje.

Robotok (Robots) színes amerikai animációs sci-fi, 2005. Rendező: Chris Wedge. Szereplők: Halle Berry, Greg Kinnear, Ewan McGregor

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?