FILMAJÁNLÓ

Csak lazán!
Újra itt van Chili Palmer, a filmproducerré avanzsált nagyvárosi gengszter, aki a Szóljatok a köpcösnek! című filmben vált a nézők kedvencévé.

Csak lazán!

Újra itt van Chili Palmer, a filmproducerré avanzsált nagyvárosi gengszter, aki a Szóljatok a köpcösnek! című filmben vált a nézők kedvencévé. Az új történetben Chilinek (John Travolta) már elege lett a filmes bizniszből, és egy merész váltással inkább a zeneiparban próbál szerencsét – rapperekkel és orosz maffiózókkal szövetkezik, és felkarol egy tehetséges, fiatal énekesnőt is. Legyen szó lemezstúdióról, egy Aerosmith koncertről vagy akár az MTV zenei díjáról, minden esetben a tőle megszokott ügyességgel és tárgyalási taktikával manipulálja az eseményeket. Szüksége is van rá, mert ez veszélyes üzlet, ahol mindenki a következő nagy durranásra vár.

Csak lazán! (Be Cool), színes, amerikai film 2005. 120 perc. Rendezte: F. Gary Gray, Szereplők: John Travolta, Uma Thurman, André Benjamin, Cedric The Entertainer, Christina Milian, Harvey Keitel, Robert Pastorelli, Steven Tyler, The Rock, Vince Vaughn

Millió dolláros bébi

A történet a Rocky és más hasonló mozimesék alkotói által kitaposott ösvényről indul: centrumában egy versenyzői ambícióinak valóra váltásában a végletekig eltökélt személy áll, akinek az elszántsága mellett legfőbb jellemzője, hogy már túl van a harmincon és történetesen nő – nem véletlen hát, hogy amikor betér a neves, ám megkeseredett, idős tréner edzőtermébe, az húzódozik kitaníttatásának felvállalásától. A dolgok persze, ahogy az efféle filmekben lenni szokott, hamar megoldódnak, és hősünk elindul a világhír felé – ám ekkor száznyolcvan fokos fordulatot vesz a (siker)sztori, és valami olyasmi történik, ami több mint szokatlan a műfajban.

Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby), színes, amerikai film 2004. 137 perc. Rendező: Clint Eastwood, Szereplők: Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman, Jay Baruchel

Lemony Snicket – A balszerencse áradása

Egy borús napon a Baudelaire-gyerekek, a tizenéves Violet és Klaus, valamint totyogó kishúguk, Sunny elveszítik szüleiket egy rettenetes tűzvészben, amely otthonukat is elpusztította. Gyámjukul a különc Olaf grófot jelölik ki, aki látszólag rajong a gyerekekért, valójában csak az örökségüket akarja megszerezni, és mindenféle alantas munkát végeztet velük förtelmesen elhanyagolt kastélyában. Olaf gróf mellesleg színész, legalábbis annak képzeli magát, és amikor egy elhibázott lépése folytán lelepleződik aljassága, és a gyerekek egy másik rokonhoz kerülnek, álruhát öltve, személyiséget cserélve ered az árvák nyomába. Violet és Klaus mindvégig átlátnak a szitán, a felnőttek azonban nem, vagy csak túl későn hisznek nekik, így Olaf újabb és újabb tragikus fejleménynek lehet okozója.

Lemony Snicket – A balszerencse áradása (Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events), 2004 Színes, magyarul beszélő, amerikai ifjúsági film, 108 perc. Rendező: Brad Silberling, Szereplők: Jim Carrey, Meryl Streep, Emily Browning, Liam Aiken, Timothy Spall, Billy Connolly, Jude Law, Kara Hoffman

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?