FILMAJÁNLÓ

Belső tenger
Ramon Sampedro egy fiatalkori balesete következményeként már csaknem harminc éve él ágyhoz kötötten. Azóta az egyetlen kapocs, ami a külvilághoz köti, a tengerre néző szobájának ablaka és egyetlen vágya, hogy méltósággal fejezhesse be életét. Napjait azonban megváltoztatja két nő érkezése.

Belső tenger

Ramon Sampedro egy fiatalkori balesete következményeként már csaknem harminc éve él ágyhoz kötötten. Azóta az egyetlen kapocs, ami a külvilághoz köti, a tengerre néző szobájának ablaka és egyetlen vágya, hogy méltósággal fejezhesse be életét. Napjait azonban megváltoztatja két nő érkezése. Julia, az ügyvédnő azért jön, hogy segítsen az eutanáziára irányuló kérelem megszerzésében. Rosa, egy nő a faluból, aki megpróbálja meggyőzni őt arról, hogy mégis érdemes életben maradnia. Ramon rendkívüli személyisége mindkét nőt rabul ejti, és arra készteti őket, hogy most először végiggondolják azokat az elveket, amelyek szerint saját életüket irányítják. Ramon tisztában vele, hogy csak az képes segíteni neki az utolsó úton, aki igazából szereti őt.

Alejandro Amenábartól eddig a Halálos tézis, a Nyisd ki a szemed! és a Más világ című filmeket mutatták be hazánkban és Magyarországon. A Belső tenger a legjobb nem angol nyelvű film díját nyerte az idei Oscar-díjátadáson.

Belső tenger (Mar adentro) színes feliratos, spanyol-francia-olasz dráma, 2004. 125 perc. Rendező: Alejandro Amenábar. Szereplők: Javier Bardem, Belén Rueda, Lola Duenas, Celso Bugallo, Clara Segura, Joan Dalmau, Mabel Rivera

Le a fejjel!

A film története a középkorban játszódik, de ezt nem kell komolyan venni. Van egy ország, amiben egy lökött király uralkodik. Ez nem kelt különösebb feltűnést, ugyanis itt nagyjából mindenki lökött. A Pohárnok háza a történések fő színtere, a Pohárnok – a mindenkori kisember – pedig főszereplője ennek a lökött világnak, ahol egyre elképesztőbb események szabadulnak el. Természetesen a végén minden jóra fordul.

Le a fejjel! színes magyar vígjáték, 2004. 90 perc. Rendező: Tímár Péter. Szereplők: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Bajor Imre, Garas Dezső, Murányi Tünde, Tímár Péter, Fullajtár Andrea, Kamarás Iván

Amerika kommandó: Világrendőrség

Az Amerika kommandó, az acélos akaratú nemzetközi rendőri szervezet, hírét veszi, hogy egy hataloméhes diktátor tömegpusztító fegyvereket árul veszedelmes terroristáknak. A kommandó megpróbálja meghiúsítani az üzletet, és a szent cél érdekében az ifjú Broadway-színészt, Gary Johnstont szerződtetik, aki azt a megbízást kapja, hogy feltűnés nélkül épüljön be a terrorszervezetbe. Az eleinte vonakodó Gary megérti, mennyire fontos, hogy tehetségét alárendelje a nemes feladatnak, és társaival, az Amerikai kommandó tagjaival harcba száll a terroristákkal.

Amerika kommandó: Világrendőrség (Team America: World Police) színes amerikai bábfilm, vígjáték, 2004. 105 perc. Rendező: Trey Parker, Szereplők: Matt Stone, Trey Parker, Kristen Miller

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?