FILMAJÁNLÓ

Közelebb
Aki szerelmes, jól is hazudik. Mindenki másképp, de becsapja szerelmét, élet- vagy házastársát. Az őszinteség csak idegenek között lehetséges. Két férfi és két nő keresi az élet legfontosabb dolgait: szeretetet, bizalmat, őszinteséget. Amit találnak helyette: szerelem, vágy, hazugság és kaland.

Közelebb

Aki szerelmes, jól is hazudik. Mindenki másképp, de becsapja szerelmét, élet- vagy házastársát. Az őszinteség csak idegenek között lehetséges. Két férfi és két nő keresi az élet legfontosabb dolgait: szeretetet, bizalmat, őszinteséget. Amit találnak helyette: szerelem, vágy, hazugság és kaland. Mindannyian hazudnak egymásnak, mind olyasmiket ígérnek, amelyről tudják, úgysem fogják betartani. Két házaspár története négy és fél éven át. Szent elhatározások, nagy fogadkozások, hazugságok, bevallott és ki nem mondott vágyak története.

Közelebb (Closer) színes, feliratos amerikai film, 2004. 104 perc. Rendező: Mike Nichols, Szereplők: Natalie Portman, Clive Owen, Jude Law, Julia Roberts, Nick Hobbs, Colin Stinton

Bújócska

Egy családanya halála borzasztó űrt hagy maga után. Egy nemrégiben megözvegyült pszichiáter (Robert De Niro) kilencéves kislányával együtt próbálja túltenni magát felesége hirtelen távozásán. Emily (Dakota Fanning) azonban nehéz eset: képtelen feldolgozni a történeteket. Apja megkéri egykori tanítványát (Famke Janssen), hogy ő segítsen a világtól egyre jobban elzárkózó kislánynak. Több hónapos kezelés után a csonka család úgy dönt, az újrakezdés reményében New York zajából egy csendes kisvárosba költöznek. Ám ettől sem fordul semmi jobbra: sőt, Emily egyre több időt tölt új, képzelt barátja társaságában, aki élvezettel játssza halálos játékait...

Bújócska (Hide and Seek), színes feliratos amerikai thriller, 2005. 100 perc. Rendező: John Polson, Szereplők: Robert De Niro, Dakota Fanning, Elisabeth Shue, Famke Janssen

Én, Pán Péter

A sikeres skót színpadi szerző, Barrie, egy nap Porthos nevű bernáthegyi kutyájával tett sétája közben, London Kensington Gardens parkjában találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy apátlan árvával, és a négy fiú nemrég megözvegyült gyönyörű édesanyjával. Barrie összebarátkozik a családdal, és a fiúkkal mindenféle huncutságot, tréfát, játékot eszel ki. Barrie képzelőereje vitorlás hajóvá változtatja a domboldalt, az egyszerű botból óriási kard lesz, a levegőbe eregetett sárkány elvarázsolt tündérként lebeg. ĺgy válnak a Llewelyn Davies fiúk annak a Sohaországnak az „Elveszett Fiaivá”, ahol mindenki tud repülni, ahol egymást éri a sok csoda, csíny és huncutság, s ahol még az idő is megáll.

A fiúkkal átélt csodálatos és izgalmas kalandok adják Barrie számára az ihletet, hogy megírja – eredetileg színpadi műként – a gyermekirodalom immár százéves klasszikusát, az elveszett árnyékát kereső Pán Péter meséjét. A sors tragikus fintora, hogy épp a premier környékén történik valami, ami arra készteti az írót és mindazokat, akiket a legjobban szeret, hogy megértsék, mit is jelent igazán hinni valamiben.

Az Én, Pán Péter című filmben Marc Foster rendező megerősíti a nézőt abban, hogy felnőtté válhatunk anélkül, hogy elveszítenénk a gyermeki ártatlanság és rácsodálkozás varázslatos képességét.”

Én, Pán Péter (Finding Neverland), színes feliratos angol-amerikai filmdráma, 2004. 111 perc. Rendező: Marc Forster, Szereplők: Kate Winslet, Johnny Depp, Joe Prospero, Ian Hart, Julie Christie, Radha Mitchell, Dustin Hoffman, Freddie Highmore, Nick Roud

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?