FILMAJÁNLÓ

Alfie
Alfie Elkins limuzinsofőrként dolgozik, a gazdagokat szállítja Manhattan utcáin, de alkalmanként becsúsznak kalandok egy-egy egyedülálló nővel is – a hátsó ülésen. Bár vannak ambíciói, csak anynyit akar, amennyiből meg tud élni, és elsősorban arra koncentrál, hogy felelősségek nélkül élvezze az életet.

Alfie

Alfie Elkins limuzinsofőrként dolgozik, a gazdagokat szállítja Manhattan utcáin, de alkalmanként becsúsznak kalandok egy-egy egyedülálló nővel is – a hátsó ülésen. Bár vannak ambíciói, csak anynyit akar, amennyiből meg tud élni, és elsősorban arra koncentrál, hogy felelősségek nélkül élvezze az életet. Alfie a tipikus playboy, a nőfaló agglegény archetípusát testesíti meg. Sármos megjelenése és fesztelensége mögött azonban valami más is rejlik. A másik oldal: egy olyan férfi, aki nem engedi be életébe a szerelmet.

A film provokatív történet egy nőcsábász fiatalemberről, aki kénytelen megkérdőjelezni látszólag gondtalan életét, és szembe kell néznie azzal, milyen veszélyekkel járnak tettei.

Alfie (Alfie), színes angol-amerikai vígjáték, 103 perc, 2004. Rendező: Charles Shyer, Szereplők: Jude Law, Julienne Davis, Anastasia Griffith, Omar Epps, Edward Hogg, Jane Krakowski, Siena Miller

Kaptár 2. –

Apokalipszis

A zombigyilkolós számítógépes játékszéria első filmváltozata, a két és fél évvel ezelőtt bemutatott Kaptár azzal ért véget, hogy Alice felébred egy orvosi laboratóriumban, leszaggatja magáról a drótokat és egy szál fehér köpenyben kisétál az utcára, ahol a pusztulás képei fogadják.

A folytatás itt kezdődik, pontosabban egy kicsivel előbb, amikor a Védernyő Vállalat úgy dönt, hogy újranyitják a Kaptárt, a lezárt, titkos földalatti laboratóriumot, ahol biológiai fegyverek kifejlesztésén dolgoztak, mígnem egy vírus kiszabadult és vérszomjas zombivá változtatta a személyzetet. Megnyitni a pokol kapuit nem jó ötlet, a fertőzés kiszabadul, így a földalatti vérengzés után most jön a második pálya: kergetőzés a zombikkal, ezúttal kinn a városban. Racoon Cityben órák alatt elterjed a vírus, a város egyetlen kijáratát a Védernyő Vállalat fegyveresei lezárják, a bennragadt civileknek ezzel annyi, a kommandósoknak legalább lehet még pár lövésük. Alice új társasága: egy Lara Croft-rucis, kemény csajszi; egy nőies tulajdonságokat jobban megtestesítő, divatos ázsiai-európai keverék tévériporternő és a kötelező fekete tag. Aprítják is a zombikat serényen, amíg a Vállalat be nem indítja az Enigma programot. Új szörny, új fegyverek, új taktika. És természetesen most is fény derül néhány bűzös titokra.

Kaptár 2 – Apokalipszis (Resident Evil 2: Apocalypse), színes feliratos német-francia-angol sci-fi horror, 2004, 94 perc. Rendező: Alexander Witt, Szereplők: Milla Jovovich, Sophie Vavasseur, Jared Harris, Oded Fehr, Thomas Kretschmann, Sienna Guillory

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?