FILMAJÁNLÓ

Nyócker
Ricsi titkos szerelmet őriz a rivális család, Csorbáék lánya felé. Gusztibá szerint Shakespeare tévedett, a fiú ezért előveszi az osztály zsenijét, aki időgépet fabrikál, és az egész brigádot visszaröpíti az ős-nyócba.

Nyócker

Ricsi titkos szerelmet őriz a rivális család, Csorbáék lánya felé. Gusztibá szerint Shakespeare tévedett, a fiú ezért előveszi az osztály zsenijét, aki időgépet fabrikál, és az egész brigádot visszaröpíti az ős-nyócba. Itt a helyi őslakosok segítségével a gyerekek elrendezik, hogy a jelenben olaj kerüljön a kerület alá, így a Nyóckerben megkezdődik a kitermelés. A hirtelen gazdagság szemet szúr az apáknak, akik villámgyorsan ráteszik kezeiket a naftára, ám ekkorra már felfigyel rájuk a világhatalmak virtuális vezetősége is. Verseny indul a pesti olajért. A történetet átszövik az önálló műként is helytálló soundtrack betétdalai és a magyar hip-hop legjobbjai.

Nyócker, színes magyar animációs film, 2004, Rendező: Gauder Áron, Szereplők: Csöre Gábor – Chen, Simi, L.L. Junior – Ricsi, Gryllus Dorka – Mari, Szacsvay László – Gusztibá, Szabó Győző – Csorba Karesz, Fullajtár Andrea – Irina, Gesztesi Károly – Lóri, Pindroch Csaba – Bélus

Tapló télapó

Adott egy otromba modorú, mocskos szájú, kanos alkesz, Willie T. Stokes (Thornton), aki egész évben csak döglik és vedel. Hogy miből? Hát abból a pénzből, amit karácsonyonként keres – bocsánat: lop. A dolog lényege, hogy Mikulásként vállal állást Amerika különböző bevásárlóközpontjaiban, aztán karácsony este, mikor a becsületes polgárok otthon a fejüket tömik, ő a zsebét rakja tele hűséges társa, a Marcus névre hallgató törpekrampusz (Cox) segítségével. Naná. Ért a széfekhez. Ez a karácsony sem indul másként, mint a többi. Willie és Marcus teszik a dolgukat és gőzük sincs, hogy hamarosan belekeverednek ama bizonyos slamasztikába. Hiszen nemcsak az áruházi szimat fog szagot, hanem egy 8 éves dundi kis takonypóc (Brett Kelly) is, aki eldönti, hogy az ordenáré whiskys az igazi Télapó és otthonába (és a szívébe) fogadja a szenilis nagyi mellé. Innen már csak egy lépés a végkifejlet: Mikulás és krampusz lebuknak, Mikulás és kisfiú megszeretik egymást.

Tapló télapó (Bad Santa), színes, amerikai-német film, 2003, 96 perc. Rendezte: Terry Zwigoff, Szereplők: Billy Bob Thornton, Brett Kelly, Tony Cox, Bernie Mac, John Ritter, Lauren Graham

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?