FILMAJÁNLÓ

Csodálatos Júlia
A Csodálatos Júlia a szerelem, az ebből egyenesen következő bolondság, bosszú és felfordulás története, amely a harmincas évek londoni színházi világának kuliszszái között játszódik. Hősnője, Julia Lambert, tehetséges és gyönyörű: London a lábai előtt hever.

Csodálatos Júlia

A Csodálatos Júlia a szerelem, az ebből egyenesen következő bolondság, bosszú és felfordulás története, amely a harmincas évek londoni színházi világának kuliszszái között játszódik. Hősnője, Julia Lambert, tehetséges és gyönyörű: London a lábai előtt hever. A játék Julia mindene, de annyira, hogy mindig szerepet játszik. Még akkor is, amikor beleszeret egy nála sokkal fiatalabb férfiba. Még akkor is, amikor ifjú szerelme egy korban hozzá illő, feltörekvő naivát választ inkább. És még akkor is, amikor a hűtlen fiatalember épp Juliánál keres protekciót új szerelme pályájának megsegítésére.

Szabó István nemzetközi karrierje újabb állomásán csupa világsztárral forgatta W. Somerset Maugham regényének új filmváltozatát, melyből 1962-ben Csodálatos vagy, Júlia! címmel Lili Palmer és Charles Boyer készített filmet.

Csodálatos Júlia (Being Julia), színes kanadai-amerikai-magyar-angol filmdráma, 2004. 105 perc. Rendező: Szabó István, Szereplők: Annette Bening, Michael Gambon, Jeremy Irons, Shaun Evans, Miriam Margolyes, Tom Sturridge, Lucy Punch

Könyörtelenek

A 16 éves Erik életének legfőbb mozgatórúgója az erőszak. Az otthoni brutalitást és megaláztatást az iskolában torolja meg társain. Szinte önkívületi állapotban, csillapíthatatlan dühvel esik neki ellenfeleinek, és még akkor sem kíméli őket, amikor azok már tehetetlenül a földre rogynak. A döbbent tanári kar kicsapja az iskolából a „könyörtelent”.

Erik a normális életre való utolsó esélyként egy híres magániskolába kerül, ahol addigi élete teljesen felborul. Az elit iskola falai között az idősebb és módosabb fiúknak köszönhetően pokol az élet. Egymást érik a nyilvános brutális megalázások és aki ezt nem tűri vagy megfutamodik előle, az hamar a legfőbb célpontjává válik az elit kommandónak. Erik ezúttal a másik oldalon találja magát, nem ő méri a csapásokat, hanem neki kell azokat állnia ellenállás nélkül. Vajon képes lesz-e erőszak nélkül megtartani maradék büszkeségét és ellenállni a zaklatásnak? Megtalálja-e önmagát, és meg tud-e küzdeni élete összes rémképével? Van-e reménye még a normális életre?

Könyörtelenek (Ondskan/ Evil), színes svéd feliratos dráma, 2003. 114 perc. Rendező: Mikael Hafström, Szereplők: Jesper Salén, Andreas Wilson, Linda Gyllenberg, Gustaf Skarsgard, Henrik Lundström

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?