FILMAJÁNLÓ

Az Ördögűző – A kezdet
Az Ördögűző – A kezdet a horror klasszikusa, Az ördögűző előzményeit meséli el. A II. világháború következményeként Lancaster Merrin egy távoli, kenyai vidéken, Turkanában találja meg lelki békéjét.

Az Ördögűző – A kezdet

Az Ördögűző – A kezdet a horror klasszikusa, Az ördögűző előzményeit meséli el. A II. világháború következményeként Lancaster Merrin egy távoli, kenyai vidéken, Turkanában találja meg lelki békéjét. Mivel a háború zaklató emlékeitől képtelen szabadulni, elfogadja a papi lét menedékét, és hazautazik szülőföldjére, Hollandiába. A sors egy rejtélyes, betemetett bizánci templom régészeti ásatására vezeti. A templom alatt közvetlenül Merrin rábukkan egy ókori kriptára – és szemtől szemben találja magát a leírhatatlan Gonosszal. Ettől kezdve elhatalmasodik az őrület a helyi lakosokon és azokon a brit katonákon, akiket az ásatás védelmére rendeltek ki. Merrin tehetetlenül kénytelen nézni, ahogy azok a háborús borzalmak, melyeket nem kívánt többé látni, ezúttal az ártatlan falusi lakosokon ismétlődnek meg. Az ártatlanok vére az észak-afrikai síkságokon szabadon folyhatott, de a horrornak Merrin atya szülőhelyén ez még csak a kezdete.

Az Ördögűző – A kezdet (Exorcist: The Beginning), amerikai horror, 2004, 114 perc. Rendező: Renny Harlin, Szereplők: Stellan Skarsgard, Izabella Scorupco, James Bellamy, James D’Arcy, Ben Cross

A Halál a Ragadozó ellen

A XXI. század elején, mélyen az Antarktisz jege alatt egy piramist fedeznek fel az iparmágnás Charles Bishop Weyland hőérzékelő műholdjai. A milliárdos egy tudósokból és kalandorokból álló csapat élén elindul, hogy felderítse az ősi építményt. Mohóságuknak köszönhetően az emberek csapdába esnek és a piramisban két tűz közé kerülnek: az elszabadult Alienek és az érkező Predatorok harcába csöppennek. De ebben a harcban az ember csak vesztes lehet... Weyland személyében az Alien-sorozatból ismerős Weyland-Yutani Corp. nevű óriáscég alapítója jelenik meg a filmben.

Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen (Alien vs. Predator), színes amerikai-kanadai-cseh-német sci-fi, 2004, 101 perc. Rendező: Paul W.S. Anderson, Szereplők: Raoul Bov, Colin Salmon, Lance Henriksen, Sanaa Lathan

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?