FILMAJÁNLÓ

Fahrenheit 9/11
Ritkán látható felvételek, szakértői vélemények és a megalkuvást nem ismerő tényfeltárás eredményeinek felhasználásával Moore az Egyesült Államokat érintő legégetőbb kérdésekre keresi a választ. Moore kritikus szemmel vizsgálja George W.

Fahrenheit 9/11

Ritkán látható felvételek, szakértői vélemények és a megalkuvást nem ismerő tényfeltárás eredményeinek felhasználásával Moore az Egyesült Államokat érintő legégetőbb kérdésekre keresi a választ. Moore kritikus szemmel vizsgálja George W. Bush és legbelső körének politikáját, mely figyelmen kívül hagyta a szeptember 11-i tragédia szaúd arábiai összefüggéseit, és amely egyenesen egy Irak ellenes háborúhoz vezetett.

Fahrenheit 9/11, színes, amerikai film 2004, 122 perc. Rendezte: Michael Moore. Szereplők: George W. Bush, Michael Moore.

Szezon

2003 nyarán három huszonéves fiatal tengődik Karcagon. Néhány éve végeztek a debreceni vendéglátó-ipari szakközépben, most a helyi diszkóban dolgoznak pultosként. A történet főszereplője Guli, nehezen találja helyét a sivár kisvárosi közegben. Miután kirúgják a diszkóból, az alföldi fiúk nekivágnak az országnak. Egy dolog fontos nekik: történjen már valami. Elindulnak a Balatonra, hátha ott megtalálják, amit keresnek...

Szezon, színes, magyar vígjáték, 2004, 89 perc. Rendezte: Török Ferenc, Szereplők: Kokics Péter, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Rezes Judit, Csuja Imre, Szirtes Ági.

Én, a robot

Nincs már messze az az idő, amikor az ember formájú robotok természetes, mindennapi társaink lesznek. Del Spooner (Will Smith) a chicagói rendőrség detektívje ugyan egy ritka betegségben, a robotfóbiában szenved, mégsem képes kikerülni őket. Legújabb ügye során a U.S. Robotics gyár egyik alkalmazottja halálának körülményeit vizsgálja. Az elkövető egy gép, ám ez lehetetlen. Hiszen minden robot agyába be van égetve a robotika három alaptörvénye: gép nem bánthat embert, engedelmeskedik az emberi parancsnak (kivéve, ha ezzel megszegné az első szabályt) és ügyel saját épségére (kivéve, ha ezzel megszegné az első két szabályt). Ezeket a törvényeket robot nem szegheti meg. Ha viszont mégis, annak a következményei túlmutatnak a bűntényen: hiszen akkor semmi sem állíthatja meg őket, hogy átvegyék az uralmat a Földön.

Én, a robot (I, Robot), színes, amerikai film, 2004, 110 perc. Rendezte: Alex Proyas. Szereplők: Will Smith, Alan Tudyk, Bridget Moynahan, Bruce Greenwood, James Cromwell

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?