Fejős Éva újabb utazásra invitál

Dunaszerdahely |

<p>A Családi Könyvklub vendége volt november 19-én Fejős Éva újság- és regényíró, akinek az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában 2008 óta a hatodik kötete jelent meg.</p>

A dunaszerdahelyi találkozón regényeiről, az alkotásról, illetve utazásairól beszélt.

A Budapesten élő és alkotó publicistát a szakma a „belemenősek”, a tabukat nem ismerő szerzők között tartja számon. Írt mini-krimit, egészségügyi cikkeket, majd 22 részes filmsorozatot készített a házi betegápolásról, melyet a Duna Televízió tűzött műsorára; ezt a munkáját 1999-ben Nívódíjjal tüntették ki. 2003-ban a petesejt-adományozás törvényi szabályozásában rejlő ellentmondások feltárásáért elnyerte a Minőségi Újságírásért Díjat. Első kötete 1999-ben jelent meg Holtodiglan címmel, ám elmondása szerint első könyvét nyolcéves korában írta.

„Kisiskolásként eszméltem rá, milyen ereje van annak, ha az ember papírra vet egy történetet, s az önálló életre kel – mondta. – Középiskolásként novellákat, regénykezdeményeket írogattam, majd az érettségi évében pályázatot is nyertem, ezért úgy véltem, innen már egyenes út vezet az írói pálya felé. Tévedtem; így újságírásra adtam a fejem, ami jó iskolának bizonyult.”

Az utóbbi három év termése – a Bangkok, tranzit, a Hotel Bali, az Eper reggelire, a Csajok, illetve A mexikói című regények – kapcsán Fejős Éva elmondta: „Nem az a célom, hogy az olvasó ne értse, mit akarok mondani, hanem hogy velem együtt élvezzék a történet lendületét.” Napokban megjelent könyve, a Cuba Libre olyan utazásra invitálja az olvasót, mely megváltoztat; Jesús, a kalandos múltú kubai emigráns titokzatos tervet forral, Endrődi Kata viszont csak nyaralni indul Kubába, mígnem egy különös találkozás fontos döntés elé állítja.

Győry Attila, a Családi Könyvklub vezetője elmondta: december folyamán több jeles személyiséget várnak Dunaszerdahelyre, így vendégük lesz Frei Tamás, Leslie L. Lawrence, a Gorak Shep Expedíció tagjai és Soma Mamagésa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?