FALUNAPOK BAKÁN

Baka – a község képviselő-testülete a település első írásos említésének 740., Farkas Mihály egykori helyi esperesplébános és tanfelügyelő halálának 100., valamint a Csemadok megalapításának 55. évfordulója alkalmából falunapokat rendez.
Augusztus 20. (péntek)
15.

Baka – a község képviselő-testülete a település első írásos említésének 740., Farkas Mihály egykori helyi esperesplébános és tanfelügyelő halálának 100., valamint a Csemadok megalapításának 55. évfordulója alkalmából falunapokat rendez.

Augusztus 20. (péntek)

15.00: helytörténeti programok: falutörténeti dokumentum- és fotókiállítás megnyitása (iskola-, Csemadok-, plébánia- és sporttörténet stb.), a községről készített videofilmek vetítése, a falu életét bemutató fényképalbumok és kiadványok megtekintése; 17.00: a Farkass Mihály halálának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett versenyre beérkezett pályaművek kiértékelése (helyszín: kultúrház); 18.00: szentmise Szent István király tiszteletére a bakai plébániatemplomban; 19.00: megemlékezés a falu első írásos említésének évfordulójáról; 19.15: a bakai nyugdíjasok énekkarának műsora; 19.30: megemlékezés a Csemadok megalapításának 55. évfordulójáról: a szervezet szerepe a múltban és ma, az alapszervezet tevékenysége; 20.15: A bakai plébánia története című kiadvány bemutatása; 21.00: elismerő emlékérmék átadása (helyszín: kultúrház).

Augusztus 21. (szombat)

10.00: zenés köszöntő; 11.00: ünnepi szentmise; 11.45: megemlékezés Farkass Mihály volt bakai esperesplébános és tanfelügyelő halálának 100. évfordulója alkalmából, a bősi 16. számú Széchenyi István cserkészcsapat énekkarának műsora, az esperesplébános tevékenységének méltatása, emléktábla felszentelése és megkoszorúzása; 12.15: a hősök emlékművének megkoszorúzása (helyszín: plébániatemplom); rendezvények a kultúrház előtt és a presszó udvarán – 15.00: játszóház; 15.30: a bakai óvodások és iskolások műsora; a Csemadok-alapszervezet műsora; 16.00: napjaink slágerei (zene: Bacsó Mátyás); 17.30: zenés köszöntő; 19.00: Csonka András műsora; 20.00: utcabál; rendezvények a sportpályán – 10.30: az V. ligás ifjúsági csapat bajnoki mérkőzése, Baka–Ivanka; 14.30: Baka–Lipót öregfiúk futballmérkőzés; 17.00: a IV. ligás csapat bajnoki mérkőzése, Baka– Bős. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?