Ezeréves Magyarország

Budapest. Az Ezeréves Magyarország című könyv a tervek szerint a közeljövőben minden Kárpát-medencei magyar alapfokú iskola könyvtárába eljut – hangzott el az Apáczai Kiadó budapesti központjában rendezett szerdai sajtótájékoztatón.

Budapest. Az Ezeréves Magyarország című könyv a tervek szerint a közeljövőben minden Kárpát-medencei magyar alapfokú iskola könyvtárába eljut – hangzott el az Apáczai Kiadó budapesti központjában rendezett szerdai sajtótájékoztatón.

Az olvasás éve tiszteletére megjelentetett kiadvány az ezeréves magyar államiság történetét hat fő fejezetben tekinti át. A 130 oldalas kötetben mintegy másfélszáz illusztráció kapott helyet. A határokon túli magyar iskolások történelmi ismereteinek bővítését, a magyar nemzetiségtudat ápolását régészeti leletekről, krónikák lapjairól, műtárgyakról készült fényképek szolgálják. A kiadványt többi között kiegészíti a fontosabb évszámok és események jegyzéke, kis történelmi arcképcsarnok és térképmelléklet.

Elekes Botond, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának főosztályvezetője a sajtóbemutatón szólt arról, hogy a tárca a megalakulása óta nagy hangsúlyt helyez a határon túli magyarok művelődésének támogatására, így az olvasás évében magától értetődött, hogy lehetőségeihez mérten felkarolja a kiadó kezdeményezését. Mint elhangzott: Erdélybe és Kárpátaljára már megérkeztek a csomagok. A kötetek a határon túli iskolákba az adott országban működő magyar pedagógusszövetség munkatársainak segítségével jutnak el. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?