Eurovíziós Dalfesztivál - Ma van a döntő

Stockholm |

<p>Ma rendezik a svéd fővárosban az 61. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lép színpadra, köztük ötödikként a magyar Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című dalával.</p>

A fináléban a stockholmi Ericsson Globe arénában elsőként a Belgiumot képviselő Laura Tesoro adja elő What's the Pressure című dalát. Ezután a cseh Gabriela Gunciková, a holland Douwe Bob, az azeri Samra, majd Freddie következik.

A további döntős országok: Örményország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Svédország, Franciaország, Oroszország, Olaszország, Spanyolország, Málta, az Egyesült Királyság, Horvátország, Ciprus, Lettország, Izrael, Szerbia, Litvánia, Ausztrália, Bulgária, Ukrajna és Grúzia.
    
A pontszámokat az egyes országok nemzeti zsűrijének szavazata (ez péntek este a főpróbán megtörtént), valamint a tévénézők által az utolsó dal elhangzását követő 15 percben leadott telefonos/sms-es, applikációs voksok összege adja ki. A saját ország előadójára nem lehet szavazni. 
    
Az Eurovíziós Dalfesztivált a legtöbbször - hétszer - Írország nyerte meg. 
    
A Duna televízió 21 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről. Este a Március 15. téren a látogatók kivetítőkön követhetik az Elővízió és az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének adását. A KIOSK-ban A Dal 2016 fellépői adnak ingyenes koncertet: Petruska, Ív és Gáspár Laci.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?