Európai Filmdíjak: Ralph Fiennes-t is elismeri az EFA

Ralph Fiennes
Berlin |

Gazdag és sokszínű pályája elismeréseként Ralph Fiennes brit színész és rendező veheti át az Európai Filmakadémia (EFA) Európai hozzájárulás a világ filmművészetéhez elnevezésű díját.

„Ralph Fiennes megállás nélkül ontja magából a megindító és inspiráló filmélményeket” – fogalmaz az EFA közleménye.

Ralph Fiennes a legutóbb a The White Crow című filmet rendezte Rudolf Nureyev nyugatra szökéséről; ő rendezte a 2013-as A titokzatos szeretőt is, amelyben Charles Dickenst formálta meg. Két évvel korábban, 2011-ben debütált rendezőként a Coriolanus című Shakespeare-adaptációval.

Filmszerepei közül felejthetetlen Harry Hawkes figurája Luca Guadagnino Vakító napfényben (2015) című mozijában, és a szadista náci táborparancsnok Steven Spielberg Schindler listája (1993) című alkotásában, amelyért BAFTA- és Oscar-jelölést is kapott. A legfontosabb alakításai között van Anthony Minghella Az angol beteg (1996), valamint Szabó István A napfény íze (1999) című filmjének főszerepe, amelyért elnyerte a legjobb színésznek járó Európai Filmdíjat. Népszerű szerepe a Harry Potter-sorozat Voldemortja, valamint a 007-Skyfall és 007 Spectre – A Fantom visszatér című James Bond-filmek M-je is. Ralph Fiennes a 31. Európai Filmdíj-átadó gála díszvendége lesz december 15-én Sevillában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?