Estéji csillagok, szépen ragyogjatok...

AJÁNLÓMegjelent Brath Margit első önálló szólólemeze Estéji csillagok címmel.

AJÁNLÓ

Megjelent Brath Margit első önálló szólólemeze Estéji csillagok címmel. A nyitragesztei hagyományőrző énekest jól ismerik az autentikus folklórt kedvelők: a Népművészet Mestere, kétszeres nagydíjasa a Vass Lajos Kárpát-medencei Népdalversenynek, 2014-ben Csemadok Közművelődési Díjat kapott, a Gesztei Női Éneklőcsoporttal több hazai és külföldi népdalverseny győztese.

Munkásságának kiemelkedő állomása ez a hanghordozó. A felvétel hűen tükrözi zoboraljai Nyitrageszte gazdag dallamkincsének egyedi díszítéseit, valamint jellegzetes nyelvezetét. A CD-n munkadalok, szerelmi és lakodalmi dalok mellett vallásos népénekek is helyet kaptak.

Brath Margit életét Zoboralja és szülőfaluja népművészete megőrzésének, megismertetésének és továbbadásának szentelte. A most megjelent felvételek azért is egyedülállók és kiemelkedők, mert Margit néni 81 évesen áll mindazok elé, akik a bartóki „tiszta forrásból” merítenének.

A CD a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala által meghirdetett Kisebbségi Kultúrák Támogatása 2014 program támogatásával készült. (HNZs)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?