Erős évadot zárt a Komáromi Jókai Színház

Komárom |

<p>„Szakmailag és úgy gondolom, a látogatottságot tekintve is az utóbbi évek egyik legerősebb évadát tudhatjuk magunk mögött - e szavakkal kezdte tegnap Tóth Tibor, a Jókai Színház igazgatója az évadzáró társulati ülést. - Ami természetesen nem azt jelenti, hogy nincsenek hiányosságok, de en bloc meg vagyok elégedve.“</p>

Az igazgató rámutatott: a népszínházi jellegből adódóan a műfaji sokszínűséget kell szem előtt tartani a jövőben is, olyan műfaji sokszínűséget, amely építő jellegű tud lenni. „A Jókai Színház akkor lehet életképes, ha a történetjátszáson túl aktuális üzeneteket is hordoz“ - tette hozzá. Egyben leszögezte, az aktuálpolitikai csatározásokat megpróbálják teljesen kizárni a színház falai közül.

Úgy érzi, a szlovákiai színházak is fokozatosan felfigyelnek a Komáromban folyó munkára, idén például nagy sikerrel adták elő a turócszentmártoni fesztiválon az Antigonét. Az elmúlt évadban hat bemutatót - Háry János, Szomorú vasárnap, Antigoné, Mandragóra, Énekesmadár, Primadonnák -láthatott a közönség, a jövő évadban ugyancsak hat bemutatóval készülnek (Süsü, a sárkány, Három nővér, Anconai szerelmesek, A Pityu bácsi fia, Lóvá tett lovagok és A régi nyár). Érdekesség, hogy Csehov darabját a nagyszínpadon és stúdió-változatban is előadják.

Néhány személyi változásra is sor kerül: Tyukodi Szabolcs, Manases István és Germán Zille elhagyja a színházat, két fiatal, friss diplomás csatlakozik viszont a társulathoz: Majorfalvi Bálint és Tarr Dóra. A gazdasági igazgató, Földes Dénes nyugdíjba vonul, helyét Dobai Tibor veszi át.

A teljes cikk nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?