Erős a cseh filmkínálat

Pozsony. Tizenharmadik évfolyamába lépett a Febiofest elnevezésű, nemzetközi film-, televíziós és videófesztivál, amelynek szlovákiai része március 27-én kezdődik Pozsonyban. A szemlén 143 mozgóképet mutatnak be, 70 egész estés, továbbá 73 rövidfilmet: az alkotásokat tizenhat szekcióba csoportosították.

Pozsony. Tizenharmadik évfolyamába lépett a Febiofest elnevezésű, nemzetközi film-, televíziós és videófesztivál, amelynek szlovákiai része március 27-én kezdődik Pozsonyban. A szemlén 143 mozgóképet mutatnak be, 70 egész estés, továbbá 73 rövidfilmet: az alkotásokat tizenhat szekcióba csoportosították. Mivel a Prágában életre hívott Febiofestet annak idején azért honosították meg Szlovákiában is, hogy elsősorban a cseh filmeket közvetítse és népszerűsítse, az idei évfolyamnak is Az új cseh film, továbbá az Újdonságok a cseh televíziós termésből szekciója a legerősebb. Nem véletlen, hogy a Febiofest szlovákiai nyitófilmje Bohdan Sláma több Cseh Oroszlánnal jutalmazott Boldogság című alkotása lesz. Összesen tizennégy cseh produkciót: mozi- és tévéújdonságot soroltak be a kínálatba. A fesztivál egyik jeles eseménye lesz, hogy Krzysztof Zanussi részt vesz új filmje, a Persona non grata szlovákiai bemutatóján. Idén Kim-Ki-duk és Pedro Almodóvar munkásságából kínálnak válogatást: az utóbbinak hét alkotását láthatjuk újra. Hat mozgóképet sikerült megszerezni a világfesztiválokon díjazott produkciókból, és az Orosz mosoly szekcióban hetet nézhetünk meg ismét a 60-as és 70-es évek orosz (szovjet) komédiáiból. A Febiofest pozsonyi helyszínei: a Charlie centrum, a Nostalgia filmklub, a Mladosť mozi és a 35 mm filmklub. A főváros után több vidéki helyszínen is vetítenek a Febiofest filmjeiből, egyebek közt Nyitrán, Besztercebányán és Kassán. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?