Halálra gázolták Treat Williamst

Elhunyt Treat Williams, a Hair főszereplője

A 80-as években szerelmesek voltak bele a lázadó tinilányok. Lehet, hogy később is, én azt már nem tudhatom. Treat Williams 71 évesen még motorozott, vagyis nem volt semmi baja, sokáig élhetett volna még – akár örökké is.

Június 12-én este az amerikai Dorset közelében elcsapta őt egy kanyarodó autó, amelynek sofőrje nem vette észre a motorost.

Treat Williams számára a Hair hozta meg a világhírt 28 évesen, előtte csak egy filmben szerepelt, korábban pedig focistának készült. Milos Formannak ez volt a harmadik amerikai filmje. Az alapjául szolgáló musical hatalmas sikert aratott a Broadway-n, úgyhogy sokan akartak bekerülni a filmbe, olyanok is elmentek a castingra, mint az akkor még ismeretlen Madonna, vagy a már sikeres Bruce Springsteen. A rendező mindkettőjüket kedvesen hazaküldte, Treat Williamst viszont az elsők között választotta ki. Berger figurája a szabadságot és az önfeláldozást testesíti meg, generációk ismerhették meg rajta keresztül azt a hippikorszakot, amelyet maga a rendező sem tapasztalt meg saját bőrén, mégis hitelesen sikerült ábrázolnia. 

Ezek után – sokak csodálkozására – Sidney Lumet egy drogellenes nyomozó szerepét osztotta rá A város hercege című 1981-es neo-noirban, de ő hihetően hozta a figurát. Szerepelt a Sergio Leone rendezte Volt egyszer egy Amerikában is, amelyet 1984-ben mutattak be. A következő említésre méltó szerep 1988-ban találta meg a Dead Heat című rendőrkomédiában, amely zombifilmbe fordul. 1995-ben Andy Garcia partnereként tűnt fel egy gengszterfilmben (Leszámolás Denverben), majd főgonoszként a Fantomban. De Woody Allennel is dolgozott együtt a Hollywoodi történetben (2002), és sokan ismerhetik az Everwood című sorozatból is.

Egyértelmű viszont, hogy a Hair álmodozó, jószívű Bergereként vésődött be legtöbbünk fejébe, ahogy végigtáncol azon a hosszú asztalon, vagy ahogy a a végén egyenruhában masíroz a halálba a barátja helyett. Treat Williams abban a filmben lett halhatatlan. Nyugodjék békében. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?