Elhalasztott filmbemutatók, új dátumok

dd

Bár az alkotók saját, bezárt lehetőségeikhez képest a virtuális térben keresik a kitörés és a szolidaritás művészetének útjait a mozgókép, a színjátszás, 
a zene, a kortárs művészet terén, a nagy stúdiók hírei közt a filmbemutatók elhalasztásáról szólók dominálnak.

A minap a Universal stúdió jelentette be, hogy nem tartja meg a tervezett időpontban a Broadway-musical alapján Stephen Daldry rendezésében készülő Wicked premierjét: pedig a zenés történettel az eredeti tervek szerint egyébként is csak 2021 karácsonyán találkozhatunk volna a mozikban. A stúdió ezzel együtt igyekszik saját gyártású karácsonyi moziról gondoskodni: a Wicked helyére a forgalmazási naptárban a Sing 2 című animációs filmet sorolta be. Minden bizonnyal ez a csere azért lehetséges, mert az animáció kevesebb stábtag alkalmazását igényli, nem beszélve az esetleges színészi jelenlétről a forgatási helyszíneken. 

Animációs produkció csúszására is lehet még így is példát említeni, a Minyonok: Gru színre lép című animáció készítésébe keményen beleszólt a járványhelyzet, ami miatt nem tudják befejezni a tervezett időre, ezért a film idei nyári bemutatását jövő év júliusára tették át.

Igazi nyári csemegének tartogatták a Top Gun című filmhez készült folytatást, de a bemutatót elhalasztották, a Top Gun: Maverick címmel forgatott produkciót karácsonyi slágerként december végén tervezik bemutatni az Egyesült Államokban. A légi akciókban bővelkedő Top Gun Tom Cruise-zal a főszerepben a 80-as évek nagy mozisikere volt. Nemcsak a film aratott, nagy sláger lett magyar szöveggel A világ tetején című dala is. Tom Cruise-t stílusosan szólva akcióhősként ez az érzelmekre is erősen ható film repítette a világhírnév felé. Vakmerő elit vadászpilótát alakít benne, a folytatásban pedig pilótaoktatóként viszi a prímet. 

A Los Angelesből érkező ilyen jellegű hírek a hazai forgalmazási naptárt is teljesen felborítják. Nemcsak a bemutatók elmaradása, hanem a kialakult helyzetre való olyan reagálás is például, hogy egy új filmet röviddel a mozibemutató után digitálisan is elérhetővé tesznek (bár már ez is egy korábbi állapotot tükröz): ahogy ez a Disney és a Pixar legújabb animációs filmjével, az Előre című családi animációval történt.

Ám nem csak a nemzetközi filmpiacról várt produkciók érkeznek később, köztük a Wonder Woman 1984, a Halálos iramban 9, a Szellemirtók: Az örökség és az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni. Átmeneti időre a már elkészült új hazai filmeket is „dobozba” kényszeríti a járvány. Ivan Ostrochovský Szolgálók című drámájának világpremierjét még sikerült megtartani a Berlinalén, majd a Febiofest nyitófilmje lett volna március 11-én, de mivel a szemle elmaradt, a film hazai bemutatóját a bársonyos forradalom évfordulójához igazítva, novemberre halasztották. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?