Eldőlt az Eurovíziós Dalfesztivál helyszíne

ddd
London |

Nagy-Britannia veszi át az Eurovíziós Dalfesztivál idei győztesétől, Ukrajnától a zenei verseny jövő évi rendezését a háború miatt – közölte az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU).

A Torinóban megrendezett idei dalfesztiválon másodikként végzett Nagy-Britanniát képviselő BBC-vel már júniusban tárgyalásokat kezdett az EBU ez ügyben.

„Rendkívül hálásak vagyunk, hogy a BBC elvállalta az Eurovíziós Dalfesztivál megrendezését 2023-ban Nagy-Britanniában" – fogalmazott Martin Österdahl, a dalfesztivál ügyvezető igazgatója. A ukrán közszolgálati média vezetője szintén háláját fejezte ki BBC-beli partnereinek a szolidaritásért. Az idei versenyt megnyerő ukrán Kalush Orchestra tagjai azonban csalódásuknak adtak hangot, kiemelve, hogy a háború sújtotta ország számára biztató és felemelő volt ez a győzelem, amely sokaknak reményt adott a jövőre nézve.

A brit Sam Ryder második lett Torinóban a Space Man című dallal, de sokak szerint ő nyerte volna az idei viadalt, ha Ukrajnában nem lenne háború, és nem az ukrán nép iránti szolidalitásból szavaztak volna oly sokan a Kalush Orchestrára.

Sam Ryder a Tik-Tokon lett sztár, 12 millió követője van, ezzel ő a legnépszerűbb brit előadó ezen a platformon. A világjárvány kitörése óta folyamatosan posztol sajátos feldolgozásokat, és olyan sztárok elismerését is kivívta, mint Justin Bieber vagy Alicia Keys.

Egyelőre nem tudni, melyik brit városban ad majd otthont a 2023-as dalfesztiválnak, mivel jelenleg tizenegy város is érdeklődik az esemény iránt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?