EKF – Kassát ábrázoló bélyegblokkot bocsát ki a Magyar Posta

Budapest |

<p>Kassát, Európa egyik idei kulturális fővárosát ábrázoló bélyegblokkot bocsát ki a Magyar Posta Zrt. A különlegesség január 25-én kerül forgalomba.</p>

A bélyegen a város mindmáig megmaradt legrégibb épülete, a két kora gótikus polgárház összeépítéséből kialakított Miklós-börtön látható. Körülötte az ívszélen Kassa belvárosának legszebb épületei, közte a Szent Erzsébet-főszékesegyház, az egykori Hadtestparancsnokság épülete, a Forgách-palota és a Lechner Jenő tervei alapján 1899-ben épült neoreneszánsz palota homlokzatának részletei szerepelnek - közölte a Magyar Posta Zrt. szerdán az MTI-vel.

    Az összegzés szerint a bélyegkülönlegességet Hajdú József fotói alapján Kármán Orsolya grafikusművész tervezte, névértéke 600 forint. A bélyegblokk 80 ezer példányban készült a Pénzjegynyomdában.

    Az Európa Kulturális Fővárosa címet az Európai Unió ítéli oda egy évre: 2013-ban Kassa mellett a franciaországi Marseille viseli a címet.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?