Egyetemista vagy? Kéne 400 euró? Pályázz!

<p>A <a href="http://voxjuventae.sk/&quot; target="_blank">Vox Juventae polgári társulás</a> ösztöndíjprogramot hirdet magyar tanítási nyelvű középiskolán érettségizett, a felsőoktatási intézmények 1-3 évfolyamán tanuló szlovákiai magyar diákok számára.</p>

A „Szülőföld és Jövőkép Ösztöndíj“ néven meghirdetett ösztöndíjprogram célja olyan tehetséges, egyéni ambíciókkal bíró, sikerélményekre vágyó szlovákiai magyar diákokat felkutatása és támogatása, akiknek nem csak saját szakmai karrierükkel, de emellett közösségi, közéleti szerepvállalásukkal kapcsolatban is világos elképzeléseik vannak.

Olyan diákokat keresünk, akik már az egyetemi éveik alatt is aktívan érdeklődnek a szlovákiai, szlovákiai magyar közügyek iránt, szívesen vállalnak közösségi/civil munkát.

Úgy gondoljuk, hogy ha napjaink fő problémáira keressük a válasz, a múlt böngészése helyett inkább ösztöndíjprogramokra van szükség a tehetséges és a közéletért érdeklődő fiatalok számára, mintegy demonstrálva az egyéni igyekezet és erőfeszítések sikerének fontosságát. A „Szülőföld és Jövőkép Ösztöndíj“ támogatási programjuk egyfajta úttörő tevékenység ezen a területen. A Vox Juventae társulás tagjai bíznak abban, hogy kezdeményezésükkel hagyományt tudnak teremteni, a későbbiekben pedig növelni tudják a szakmájukra tudatosan készülő és a közügyekben iránt nem közömbös tehetséges és aktív fiatalok számát.

A 400 euró összegű, egy évre elnyerhető ösztöndíj tíz részletben, havonta kerül kifizetésre.

A pályázat feltételrendszereit az alábbi leírásban ismerhetik meg:

Célcsoport: magyar nyelvű középiskolában érettségizett, szlovákiai vagy csehországi felsőoktatási intézmények közgazdaságtudományi, jogi, orvosi vagy műszaki szakjainak 1-3. évfolyamán tanuló szlovákiai magyar diákok.

A díjazás formája: 400 euró összegű, egy évre elnyerhető ösztöndíj (10 részletben, havi fizetéssel).

A program elnevezése: „Szülőföld és Jövőkép Ösztöndíj“

A program célja: a szakmai profiljukat tudatosan építő, és a közügyekben, közösségi életben aktív részvételt vállaló fiatalok támogatása, összefogása, közügyekben aktív szakemberek közösségének formálása.

Feltételrendszer: (a VJ küldetésével összhangban):
kitöltött nevezési lap (letöltés http://dokumentumok.voxjuventae.sk/szulofold_es_jovokep_palyazat_2009-nevezesi_lap.pdf)
az érettségi bizonyítvány másolata
életrajz
az adott évfolyamra való beiratkozást tanúsító igazolás
ajánlólevél (legalább egy)
motivációs levél (ajánlott tartalom - közösségi munkában való eddigi részvétel, rövid-, ill. hosszútávú elképzelések összefoglalása, közéleti kérdésekkel való foglalkozás és érdeklődés, stb. max. 2-3 oldal.) Tartalmaznia kell a pályázó elképzeléseit a jövőjével kapcsolatban a felsőfokú tanulmányok alatt és az azt követő időről ill. annak leírását, mihez szeretne kezdeni a diploma megszerzése után szlovákiai magyar közösségi, szülőföldi viszonylatban.
személyes beszélgetés

Az ösztöndíj megtartásának kritériumai:

Ezen feltételek teljesítése folyamatosan ellenőrzés alatt áll, egy év utáni értékelés után születik döntés az ösztöndíj további meghosszabbításáról. Az ösztöndíj meghirdetője fenntartja magának a jogot, hogy a fontosabb követelményi feltételek teljesítésének hiánya esetén az ösztöndíj folyósítása felfüggeszthető.

Kiváló tanulmányi eredmények
Szlovákiai, szlovákiai magyar közösségi életben, közügyekben való részvétel
idegen nyelv (nyelvek) ismerete, ill. világos eredmények az idegen nyelvek elsajátításáról, javításáról
Külföldi tanulmányút előny
A Vox Juventae által az ösztöndíjasok számára szervezett szemináriumokon, összejöveteleken, iskoláztatásokon való aktív részvétel
A Vox Juventae más programjain való részvétel ill. a civil munka nem követelmény, de előny

Harmonogram:
2009. május 30. – a pályázat meghirdetése
2009. október 15. – a pályázat beküldésének határideje a nevezési lappal együtt. (A nevezési lap letölthető honlapunkról és a teljes pályázati anyaggal együtt elküldhető a megadott e-mail címünkre.)
2009. október 30. – személyes beszélgetések, a beérkezett pályázatok kiértékelése

Az ösztöndíjprogram elbírálói:
A jelentkezési pályázatokat a Vox Juventae polgári társulás tagjai, valamint meghívott szlovákiai magyar szakértők bírálják el.

A pályázat koordinátora:
Király Zsolt
Tel: +421 905 281-747
www.voxjuventae.sk
E-mail: voxjuventae@gmail.com

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?