Egy turnéra összeállnak a Gallagher-fivérek

ddd

Megtörtént a csoda, amire már szinte senki sem számított. A 2009-ben feloszlott Oasis két kulcsfigurája, a Gallagher testvérpár bejelentette, hogy jövőre egy angliai és írországi stadionturnéra összeáll a legendás manchesteri zenekar. 

Noel és Liam Gallagher állandó civakodások és hatalmi harcok közepette működtette a kilencvenes évek elején alakult rockzenekart, feszült viszonyuk szinte szappanopera-szerűen követhető a korabeli sajtóban, egy 2009-es párizsi koncert előtt pedig olyannyira összevesztek az öltözőben, hogy nem voltak hajlandóak együtt színpadra állni. A rajongók azóta vártak a mai napra. 

Ma reggel nyolckor érkezett a nagy bejelentés: egy időre elássák a csatabárdot és 2025 nyarán 14 koncertet adnak: négyet Manchesterben, négyet Londonban, kettőt-kettőt Cardiffban, Edingurgh-ban és Dublinban. A jegyárusítás a szigetországban szombaton 9 órakor indul majd, az ír helyszíneken azonban már egy órával korábban bebiztosíthatja a helyét az, aki Dublinig repülne az Oasis kedvéért. 

A mindig jól értesült New Musical Express tegnap este már az anyagiakkal foglalkozott: szerintük Gallagherék fejenként akár 50 millió fontot kereshetnek a visszatéréssel, és nyilván ez volt a legmeggyőzőbb indok számukra, nem pedig a testvéri szeretet, vagy a kreatív tervek. 

További helyszínekről egyelőre nincs szó, de zeneipari szakemberek abszolút lehetségesnek tartják, hogy később akár Amerikába is átrándulhat az Oasis. 

A dalszerző-gitáros Noel és az énekes Liam is szólókarrierbe kezdett a feloszlás után, de mindketten gyakran műsorra tűztek néhány Oasis-dalt az utóbbi években. Ezeknek volt a legnagobb sikerük, rajongók milliói várták, hogy végre egy színpadon álljanak ők ketten. 

A visszatérő turné persze nem jelenti azt, hogy közös jövőt tervezne a két fivér, sőt, még a turnézenekar tagjainak névsora sem ismert. A találgatások azonban már megindultak: sokak szerint nem lesz ott az Oasis eredeti basszusgitárosa és dobosa, Paul McGuigan és Tony McCarroll, helyettük session-zenészekkel csinálják végig a turnét Gallagherék. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?