Drasztikusan csökkent az Operaház apanázsa

dddd
Bduapest |

A játszóhelyként tavaly óta működő, komoly összegért felújított, berendezett kőbányai Eiffel Műhelyházban minden felnőtt előadás elmarad, mert nem lesz rájuk pénz.

„Tisztelt Közönségünk! Magyarország Kormányának az ukrajnai háborús helyzettel összefüggő, átfogó gazdasági intézkedései nyomán a fenntartó minisztérium a Magyar Állami Operaházat 600 millió forintos elvonásról értesítette. A korábbi és a várható további megtakarítási intézkedések nyomán az Opera a 2022-es évre összességében bő 1 milliárd, a 2023-as évre egyelőre 500 millió forint nagyságrendű elvonással számol. Mindezeken felül dalszínházunkra az utóbbi időszakban további rendkívüli terhet rótt a közüzemi költségek növekedése, valamint a valutaárfolyam-mozgásoknak való kiszolgáltatottság” – áll az Operaház közleményében, amelyből érezhető, hogy az intézmény vezetését alaposan meglepte ez a váratlan döntés, azaz előzően senki sem egyeztetett velük.

Az Eiffel Műhelyházba meghirdetett felnőtt előadások elmaradnak. (A törlés nem érinti a gyermekprogramok közül a KisHattyúk tava és a János vitézkét, valamint a Makrancos királylány és a KisCsipke című produkciók bemutatóját. Ugyancsak megvalósul a (K)Eiffel Jancsi tematikus épülettúra, valamint a Dido & Aeneas és A csengő című előadások.)

Az elmaradó premiereket (Az ötödik pecsét, Artaban, Orfeusz & Euridiké, Tankréd & Klorinda) az opera három éven belül, egyik későbbi évadában pótolja. A törlés érinti a 2023-ra tervezett Primavera Fesztivál, TáncTrend és Pas De Quatre előadásait is.

Az intézmény jelezte, a megváltott jegyeket, bérleteket a megvásárlás formájában visszafizetik, az online vásárolt jegyek, bérletek visszatérítése automatikusan elindul.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?