Drake lazán ellopott egy refrént

dd

Engedély nélkül, sőt, az eredeti szerzők megjelölése nélkül használta fel a Pet Shop Boys egyik slágerének részletét új albumán Drake. Legalábbis ezt állítja a brit duó.

Neil Tennant és Chris Lowe, a ma is aktív Pet Shop Boys tagjai a Twitteren adtak hangot felháborodásuknak, hogy tudniillik senki sem kereste fel őket a West End Girls című 1986-os slágerük refrénjének újrahasznosítása ügyében. Szerzeményüket napjaink legismertebb hip-hop szupersztárja, a kanadai Drake frissen megjelent albumának (For All the Dogs) egyik számában vélik felfedezni.

A kérdéses dal az All the Parties, és állítólag egy rajongójuk hívta fel a figyelmüket a gyanús egyezésre. A CNN hírtelevízió munkatársai megkeresték Drake jogi képviselőit, ám azok egyelőre nem reagáltak. A 36 éves sztár egyébként az új lemez megjelenésével egy időben jelentette be, hogy egy időre visszavonul, mert az egészségére akar koncentrálni. Ez azt jelenti, hogy nem turnézik a lemezzel, sőt, jelenleg azt sem tudni, mikor vállal legközelebb fellépést. A bimbózó botrány vélhetően nem tesz jót a lemez fogadtatásának, hiszen jelenleg mind az amerikai, mind a brit sajtóban jóval több szó esik a plágiumgyanúról, mint magáról az albumról.

Természetesen nem ez az első alkalom, hogy napjaink szupersztárjai plágiumbotrányba keverednek egy-egy régi sláger részleteinek engedély nélküli felhasználása miatt. Tavaly például Beyoncé került kínos helyzetbe, mert egyik dalának alapjai túlságosan hasonlítottak a Right Said Fred 1992-es I’m Too Sexy című slágerére.

Hasonlítsák össze önök is az eredetit Drake verziójával. 

Ujszó videó
Ujszó videó
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?