Dohányosok, figyelem! Ha ezt megtudják, tutira leteszik a cigit

dd

Legjobb, ha eleve el sem kezdenek dohányozni. Vélhetően minden dohányos tisztában van ezzel, de azok számára, akik nem tudnak leszokni, a kevésbé kockázatos füstmentes alternatívák minden bizonnyal jobb alternatívát jelentenek.

A dohányosok többsége ma már nagyon is tisztában van azzal, hogy kockázatos, amit művelnek. De úgy érzik, szükségük van a cigarettára és nincs más választásuk. Legtöbbjük számos alkalommal megpróbált már leszokni a dohányzásról egészsége érdekében, a hosszabb élet reményében, saját és környezete életminőségének javítása érdekében, vagy a pénzmegtakarítás miatt. 

Leszokni azonban nem könnyű. Az erős akarat általánban néhány hétig vagy néhány hónapig tart csak ki, és máris visszatér a szenvedély. Kifogások és akadályok egész sora jön közbe. Így hamisan igazoljuk saját magunk előtt a dohányzást azzal, hogy segít megbirkózni a mindennapi stresszhelyzetekkel, segít megtartani a súlyunkat, vagy esetleg lekicsinyeljük az egészségünkre gyakorolt negatív hatását. Ugyanilyen jól bevált kifogás, hogy cigaretta nélkül furcsán érezzük magunkat a barátaink között, hogy csak egyetlen cigit szívunk el a reggeli kávénkhoz, vagy hogy a dohányzás az imidzsünk része. Érvelésünket pedig általában azzal zárjuk, hogy egyszerűen nincs meg az akaraterőnk a leszokáshoz.

Bizonyára egyetértünk abban, hogy a legjobb, ha végleg letesszük a cigarettát. A nikotinfüggőség miatt azonban egyik napról a másikra rendkívül nehéz megszabadulni a dohányzástól. Mit tegyünk ilyen esetben?

Mint mondtuk, a legjobb, ha soha nem kezdjük el. De ha már a szokás rabjává váltunk, és képtelenek vagyunk leszokni, a kevésbé kockázatos alternatívák jelenthetik a legjobb megoldást számunkra. Ezek közé tartoznak azon eszközök, amelyek nem égetik a dohányt, hanem csak felmelegítik azt. Ezáltal olyan aeroszol keletkezik, amely akár 95%-kal kevesebb káros anyagot tartalmaz, mint a cigarettafüst.
Persze a füstmentes eszközök sem kockázatmentesek. Nikotint tartalmaznak, amely függőséget okoz. Kizárólag olyan felnőtt dohányosoknak szánják őket a gyártók, akik egyébként továbbra is cigarettáznának vagy más nikotintartalmú termékeket használnának. A füstmentes eszközök nem jelentenek segítséget a dohányzásról való leszokáshoz. A dohánytermékek vagy nikotintartalmú termékek használatával járó egészségügyi kockázatok csökkentésének legjobb módja, ha teljesen felhagyunk a dohányzással. (plus7dní)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?