Diákok a kamera mögött

ooo

Pénteken zajlott a kassai Thália Színházban az első alkalommal megrendezett Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál eredményhirdetése. Több kategóriában díjazták az ifjú filmeseket.

A fesztivál fődíját Németh Levente érdemelte ki Ég veled! című alkotásával.

A 10-14 éves animációs filmesek közül Allarám Flórián, az ipolynyéki Balassi Bálint Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola tanulója lett az első, Űrkaland című munkájával, a 15-19 évesek kategóriájában a zsűri nem hirdetett győztest.

Dokumentumfilm kategóriában a 10-14 évesek között sem akadt győztes, a 15-19 évesnél pedig Hanzel Ábel vehette át a kategóriadíjat Mi lenne, ha nem lennének takarítók? című filmjéért. Ő a komáromi Marianum - Egyházi Iskolaközpont diákja.

Rövidfilm kategóriában a 10-14 éves korosztály győztese a Nyolcadik B nevű pelsőci csapat, azaz Radič Noémi, Jačman Amanda, Jačman Katalin, Jačman Anikó, Hajdú Krisztián, Ádám Vivien, Farkaš Fruzsina, Gál Sara, Veselovský Vilmos és Veszelovszky Erik. Akotásuk címe Ítélet…

A középiskolások közül Tomojka Mátyás készítette a legjobb rövidfilmet Ez vagyok én címmel.

A zsűri összetétele a következő volt: Varga Anikó (színész), Tisza Balázs (rendező-operatőr) és Tomojka Vojtko Béla (rendező-operatőr). A fesztiválra összesen 19 alkotást neveztek.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?