Csányi Sándor krimit rendezhet

xx

A Nemzeti Filmintézet illetékesei úgy döntöttek, 950 millió forinttal támogatják Csányi Sándor Ma este gyilkolunk címmel készülő krimivígjátékának gyártását.

A film forgatókönyvét az a Köbli Norbert jegyzi, aki 2011-ben A vizsga című krimivel robbant be a köztudatba. Később olyan szakmailag is sikeres filmek forgatókönyvét írta meg, mint A berni követ, a Félvilág, az Örök tél vagy az Apró mesék. Idén Hosszú Katinka világklasszis úszónőről készített dokumentumfilmet, amelynek a kreatív producere is ő volt.

Csányi Sándor filmes és színházi szerepek, valamint néhány színházi rendezés után vág bele első mozifilmjébe, olyan sztárszínészek közreműködésével, mint Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Pogány Judit, Koltai Róbert, Tenki Réka, Bálint András, Kovács Zsolt és LázárKati.

A Ma este gyilkolunk egy színészotthonban játszódik és egy rejtélyes haláleset utáni nyomozás történetét meséli el. Az Agatha Christie stílusát idéző történetben egy mellőzött, idős színész, akit hajdan egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára kezd el nyomozni. Ahogy egymás után, módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, rádöbben, hogy rendkívül nehéz feladat lesz ennyi kitűnő idős színészkolléga között megtalálni a gyilkost.

A 38 napos forgatás a tervek szerint 2023 nyarán kezdődik, a film várhatóan 2024 februárjában lesz látható a magyarországi mozikban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?