Bemutatkozott az Esküdt ellenségek "DSK-epizódja"

Washington |

<p>Bemutatkozott az Esküdt ellenségek című krimisorozat Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap szexuális bűncselekményekkel vádolt egykori vezetője ihlette epizódja az Egyesült Államokban.</p>

Az NBC sikersorozata új évadának első részét helyi idő szerint szerda este sugározta a televízió. Az epizód egy olyan diplomatáról szólt, aki szexuálisan zaklatott egy szudáni szállodaalkalmazottat.

Ahogy azonban a történet halad előre, kétségek merülnek fel a szobalány szavahihetőségével kapcsolatban - mint ahogy az Dominique Strauss-Kahn rendőrségi ügyében is történt. Míg a francia politikust, közgazdászt a jövőre esedékes elnökválasztás jó esélyekkel induló majdani jelöltjeként tartották számon a botrány előtt, addig az Esküdt ellenségekben ábrázolt diplomatát jövőbeni olasz kormányfőként emlegették.

"Egy másik DSK" - hangzott el a sorozatbéli egyik rendőr szájából, miután a Franco Nero által játszott diplomatát leszállították a repülőgépről, amellyel el akarta hagyni New Yorkot. Strauss-Kahnnal ugyanígy jártak el, őt is egy indulásra váró repülőn fogták le.

A producerek ugyanakkor hangsúlyozták, az epizód tartalma kitalált.

A sorozat egyik forgatókönyvírója rámutatott, nehéz volt alig 50 percbe sűríteni a történteket, mert az igazi ügyben több fordulat is volt. Többször is át kellett írni az eredeti szöveget, ahogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) lemondott vezetője elleni eljárás alakult.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?