Barátságtalan időjárás, elmaradt koncert a Nova Rock fesztiválon

Nickeldorf |

<p>
<p>Borús, esős időjárás mellett zajlik a burgenlandi Miklóshalmán (Nickelsdorf) az idei Nova Rock fesztivál. Az első napon haláleset is történt és viharriasztás miatt elmaradt Marylin Manson koncertje.</p>
</p>

Ausztria egyik legnagyobb szabadtéri nyári rockfesztiváljának első két napját visszatérő esőzések közepette rendezték meg, és vasárnapra sem ígértek változást az előrejelzések. Péntek este a fesztivál területe felé közeledő vihar miatt óvintézkedésként az egyik nagyszínpadon szüneteltették a fellépéseket, a színpad előtti területet kiürítették. A zivatar végül elkerülte a Nova Rock helyszínét, az egyórás kényszerszünet miatt azonban elmaradt az arra az időpontra meghirdetett Marylin Manson-koncert.

A barátságtalan időjárás ellenére jó hangulatot teremtettek a fellépők, köztük a Limp Bizkit, a Kasabian, a Cypress Hill, a The Offspring és a szombati nap egyik fő műsorszáma, a Die Toten Hosen. Az idén 30 éves német punkrock együttes május elején megjelent új albumát mutatta be.

Zárásként vasárnap este a Metallica lép fel. A koncert középpontjában a heavy metal együttes 1991-es, nagy áttörést hozó lemezének, a The Black Albumnak (A fekete lemez) a dalai állnak.

A Nova Rock első napját egy haláleset is beárnyékolta. Pénteken délután szívbetegség következtében összeesett és a kórházba szállítás közben meghalt a fesztivál egy 24 éves osztrák látogatója. A mentőszolgálat közlése szerint a fiatal férfinak már régóta szívproblémái voltak.


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?