Az Utódlás zsebelte be a legtöbb Emmy-jelölést idén

Utódlás

Az HBO produkciói dominálnak az Emmy-jelöltek listáján: az Utódlás, a The Last of Us és a Fehér Lótusz című drámasorozatok kapták idén a legtöbb jelölést a tévés Oscarra, az Emmy-díjra.

A legjobb vígjátéksorozat kategóriában a Ted Lasso, A medve és az Abbott Elementary is verseng az Amerikai Televíziós Akadémia díjért. A legtöbb, 27 Emmy-jelölést az Utódlás című sorozat kapta, mely a hatalom, a politika, a pénz és a család témáját járja körül a Roy família történetén keresztül. A nyomában 24 jelöléssel a The Last of Us szerepel, amely a videojáték-adaptációk világában nyitott új fejezetet, azt pedig a szintén rendkívül népszerű Fehér Lótusz követi 23 jelöléssel.

A Ted Lasso című szériát 22 díjra jelölték, a The Marvelous Mrs. Maisel 14, A mackó 13, a Wednesday 12 jelölést kapott.

A színészi alakításokat díjazó Emmyk jelöltjei között szerepel Jeff Bridges (A nagy öreg), Pedro Pascal (The Last of Us), Brian Cox (Utódlás), Sarah Snook (Utódlás), Bella Ramsey (The Last of Us), Jenna Ortega (Wednesday) és Jennifer Coolidge (Fehér Lótusz) is.

A nagy meglepetések között feltűnőbb, hogy teljesen kimaradt a színészkategóriák jelölései közül a nagy elődöt lepipáló és drámasorozatként a legjobbak közé jelölt Sárkányok háza, holott több színészéről is szuperlatívuszokban nyilatkozott a szakma, az Atlanta össz-vissz egy operatőri jelölést kapott, Harrison Fordot szintén tökéletesen mellőzték, pedig a Direkt terápia című sorozat főszerepléséért sokan dicsérték.

Azonban egyelőre a Hollywoodban zajló írósztrájk és egy készülődő színészsztrájk miatt nem világos, hogy a díjátadót megrendezik-e a tervek szerint szeptember 18-án, vagy későbbre, a Variety értesülése szerint akár novemberre halasztják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?