Az Ifjú Szivek helyzetéről is szó esett a szakmai szervezet ülésén

Az Ifjú Szivek helyzetéről is szó esett a szakmai szervezet ülésén
Pozsony |

<p>Fennállása óta másodszor tartotta külföldön elnökségi ülését a Magyar Táncművészek Szövetsége. Tavaly Erdélyben, idén pedig Pozsonyban, az Ifjú Szivek Táncszínházban ült össze a testület, amely 1954 óta képviseli a hivatásos táncegyüttesek, intézmények és az azokban tevékenykedő előadóművészek, kutatók, oktatók szakmai érdekeit.</p>

Szlovákiából csak az Ifjú Szivek Táncszínház tagja a szervezetnek. Hégli Dusan, az együtes nemrég leváltott igazgatója és művészeti vezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy az ülésen szó volt az Ifjú Szivek körül kialakult helyzetről, és a Magyar Táncművészek Szövetsége a közeljövőben lépéseket tervez, illetve hivatalosan is reagálni kíván a történtekre. Konkrétumokról azonban még korai beszélni, mivel a Pozsonyban született megállapodás értelmében a szervezet csak később kívánja tájékoztatni erről a közvéleményt. Az elnökség tagjai péntek este megtekintették az Ifjú Szivek Táncszínház legújabb, Hontalanítás című előadását, amely Hégli szerint olyannyira elnyerte a több területen, például kulturális rendezvények szervezőiként is tevékenykedő szakemberek tetszését, hogy az előadás három rangos magyarországi fesztiválra is meghívást kapott. Ráadásul ezek közül kettő nem is kifejezetten néptáncfesztivál, inkább színházi jellegű seregszemle, ami azt mutatja, hogy a Hontalanításra színházi előadásként tekintenek. Egyelőre szintén „titkos” az a lista, amely a jövő évi szakmai és állami kitüntetésekre, illetve ösztöndíjakra javasolt egyének és csoportok nevét tartalmazza. A Magyar Táncművészek Szövetsége javaslattal élhet az illetékes minisztérium felé a díjazottakat illetően, a végső döntést azonban a mindenkori kultuszminiszter hozza meg. A szakmai szervezet elnökségi tagjai pozsonyi városnézésen is részt vettek. Hégli Dusán elmondta, hogy sokan közülük életükben először jártak a szlovák fővárosban. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?