Átadták a Prima Primissima Díjakat

Budapest |

<p>Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat pénteken este Budapesten, a Művészetek Palotájában.</p>

A díjazottak: Csoóri Sándor író, költő; Markó Iván táncművész, koreográfus; Keleti Éva fotóriporter; Pusztay János nyelvész; Korzenszky Richárd, a tihanyi bencés apátság házfőnöke; Novák István építész; Szegő András újságíró; Koncz Zsuzsa előadóművész; a Muzsikás Együttes és az MKB Veszprém kézilabdacsapata. A közönségdíjat Halász Judit színművésznő, az idén először kiosztott televíziós különdíjat pedig a Magyar Televízió kapta.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjében kiemelte: a világban és Magyarországon zajló pénzügyi válság idején különösen örül annak, hogy létezik a Prima Primissima Díj. Hozzátette: miközben a mai világban az emberek többsége elveszik az anyagi javak hajszolásában, azokat díjazták, akik a többség értékítélete alapján kitartásukkal, alkotói elkötelezettségükkel, kimagasló teljesítményükkel Magyarország szellemi vagyonát és hírnevét gyarapították.

 A Prima Primissima Díjat és Alapítványt 2003 nyarán alapította Demján Sándor üzletember, a TriGránit Rt. elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökségének közreműködésével. A magándíjat azzal a céllal hozták létre, hogy pártoktól és politikától mentesen támogassák és fejlesszék a magyar tudományos, művészeti és kulturális életet, őrizzék a magyar értelmiség eredményeit, értékeit. A felajánlásnak köszönhetően az alapítvány tíz éven át ítélheti oda a kitüntetést.

A primissimák, vagyis a kategóriák győztesei 50 ezer eurót kapnak és átvehetik a kitartás jelképét: a Zsolnay Porcelánmanufaktúra által készített Kincsem-szobrot. A többi jelölt (prima) tíz-tízezer euró díjazásban részesül. A közönségdíj szintén 50 ezer euróval és a világhírű versenylónak az Ajkai Kristály Kft. által megformált szobrával jár. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?